De beste spelers van Senegal: deze mannen moet Oranje in de gaten houden

Jildert Jildert
20 nov. 2022, 18:40
20 nov. 2022, 18:48
© IMAGO

Senegal is het eerste land waar Nederland tegen speelt op het WK. We kunnen ons voorstellen dat je niet heel bekend bent met de ins en outs van het Senegaleze elftal. Daarom hebben we de beste spelers van Senegal voor je op een rij gezet. Met deze mannen moet Oranje extra rekening houden!

Édouard Mendy (30)

© ProShots

Na het uitvallen van Sadio Mané is deze doelman de beste speler van Senegal. Hij is de gevierde doelman van Chelsea, waarmee hij de Champions League en Super Cup won. Daarnaast riep de FIFA hem in 2021 uit tot beste keeper van dat seizoen.

Kalidou Koulibaly (31)

© ProShots

Deze centrumverdediger speelt ook voor Chelsea en is de captain van Senegal. De Londenaren waren overtuigd van de verdedigende kwaliteiten van Koulibaly, want ze pikten hem voor maar liefst 40 miljoen op bij Napoli.

Idrissa Gueye (33)

© ProShots

De spelverdeler van Senegal, die onder meer voor Paris Saint-Germain uitkwam, speelt tegenwoordig in dienst van Everton. Hij staat voornamelijk bekend om zijn sterke passing en verdedigende kwaliteiten, maar maakt ook wel eens een doelpunt.

Nampalys Mendy (30)

© ProShots

Ook deze man speelt als verdedigende middenvelder en staat bekend als betrouwbare controleur en balafpakker. Hij was speler van Monaco, Nice en Leicester City – waarmee hij de FA Cup won. Vaste basisspeler is hij echter niet bij de Engelse club.

Ismaïla Sarr (24)

© ProShots

Bij afwezigheid van Mané moet het gevaar aan Senegaleze zijde van deze Watford-aanvaller komen. Snelheid is het grootste wapen van Sarr, maar hij scoort ook regelmatig voor Watford (dat afgelopen seizoen degradeerde naar de Championship).