Oranjecampings tijdens EK in Duitsland gaan niet door

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 jun. 2024, 13:14
01 jun. 2024, 13:15
© IMAGO

De 'Campings van Oranje', tijdens het EK in Duitsland, gaan niet door. Vanwege het tegenvallende aantal aanmeldingen en organisatorische moeilijkheden heeft de organisatie die beslissing gemaakt, zo schrijft het NRC Handelsblad. Opvallend genoeg was de organisatie enkele weken geleden nog positief over de kaartverkoop.

In Hamburg, Leipzig en Berlijn, de speelsteden van Oranje in de groepsfase, zou er een camping voor fans van het Nederlands elftal komen. De camping in Berlijn viel echter af door hoge eisen van de brandweer. Die eiste onder meer een waterput van 30.000 liter. In Hamburg viel de voorkeurslocatie af omdat de camping helemaal geen vergunning bleek te hebben. De slaapplek in Leipzig viel eerder al af wegens te weinig animo.

De 'Campings van Oranje' gaan niet door tijdens het EK

Volgens 'Campings van Oranje' maakt de Duitse regelgeving het té lastig om alles vlak voor de start van het EK nog te regelen. "We zijn het een en ander gewend en uitermate flexibel, maar ook daar zit een grens aan, zeker zo kort voor aanvang van het toernooi", aldus woordvoerder Tim Boersma. Enkele duizenden fans hadden zich al aangemeld. De organisatie maakt echter geen precieze aantallen bekend. Aankomende week valt er een beslissing over de restitutie van geld voor gemaakte reserveringen.

Lees ook: Duitsers snappen niks van Oranje-selectie Koeman: ‘Bittere tegenslag!’

Onder anderen Roxy Dekker, FeestDJRuud, La Fuente, Kris Kross Amsterdam, Jan Smit en Mental Theo zouden optredens verzorgen op de campings. Daarnaast wilde Radio 538 ‘De 538 Middagshow’ vanaf de campings uitzenden. Waarom er niet meer aanmeldingen kwamen, is niet onderzocht door de organisatie. Boersma: "Misschien nam het slechte Nederlandse weer van de laatste tijd de zin in kamperen weg, maar dat is psychologie van de natte grond." Het EK begint vrijdag 14 juni. Oranje trapt twee dagen later af in Hamburg tegen Polen.