Duitse media snappen niet dat Koeman Maatsen thuislaat

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
30 mei 2024, 12:24
30 mei 2024, 13:58
© IMAGO

Duitse media snappen helemaal niks van de EK-selectie die Ronald Koeman woensdagmiddag bekendmaakte. De bondscoach neemt IanMaatsen, die de tweede seizoenshelft door Chelsea wordt verhuurd aan Borussia Dortmund, niet met Oranje mee naar het toernooi in Duitsland.

“Bittere tegenslag! Maatsen-shock voor de CL-finale”, aldus Der Westen. “Met de Champions League-finale tegen Real Madrid zal Maatsen de grootste wedstrijd uit zijn carrière tot nu toe beleven. Maar voor het hoogtepunt moet Maatsen nu een bittere tegenslag accepteren. Bondscoach Koeman heeft de 22-jarige van Borussia Dortmund uitgesloten van de selectie van het EK van 2024 in Duitsland. Dit nieuws komt uit het niets!”, schrijft de Duitse krant. Koeman nam de beslissing omdat hij enkele multi-inzetbare verdedigers meeneemt naar Duitsland. Daarom kiest hij voor een extra aanvaller in de EK-selectie.

Verdient Ian Maatsen een plek in de EK-selectie?

BILDspreekt echter van een ‘schok’ voor Maatsen. “Met de droom om de Champions League te winnen in gedachten, is de droom om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap al verbrijzeld! Bitter nieuws voor Maatsen, want hij speelde een sterke tweede seizoenshelft”, aldus de krant. “Koeman verwijdert Maatsen uit de voorlopige EK-selectie”, kopt Kicker. De krant spreekt van een ‘behoorlijk grote verrassing.”, “Hoewel Maatsen nog geen interlands achter zijn naam heeft staan, zijn de alternatieven bij de selectie schaars. Met de ervaren Daley Blind zit er nu nog maar één getrainde linksback in de ploeg.”

Lees ook: AD betwist basisplek Oranje-sterkhouder op EK

In de tweede seizoenshelft speelde Maatsen 22 officiële duels voor Dortmund. Hij maakte drie doelpunten en gaf twee assists. Voor de winterstop speelde de linksback bij Chelsea (vijftien officiële wedstrijden, geen goals). In het Nederlands elftal heeft de verdediger zijn debuut nog niet gemaakt. Hij kwam wel 21 keer uit voor Jong Oranje en scoorde eenmaal.

Samen met Nick Olij (Sparta Rotterdam), Quinten Timber (Feyenoord) en de al eerder geblesseerd afgehaakte Marten de Roon (Atalanta) behoort Maatsen tot de vier spelers die zijn afgevallen uitde dertigkoppige voorselectie voor het EK.