Driessen kijkt in camera en heeft speciale boodschap voor Oranjespeler

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
03 jul. 2024, 06:48
03 jul. 2024, 09:58
Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf

Valentijn Driessen heeft zich dinsdagavond na de wedstrijd tussen Roemenië en Nederland (0-3 winst) op het EK in Duitsland gericht tot Joey Veerman. De chef voetbal van De Telegraaf was na de groepswedstrijd tegen Oostenrijk (2-3 verlies) genadeloos voor de middenvelder, maar greep in Berlijn de kans om Veerman toe te spreken.

Driessen dacht dat de horrorshow van Veerman in Berlijn, waar hij na 35 minuten werd vervangen door Xavi Simons, het einde zou betekenen van zijn interlandloopbaan. “Dit kan écht niet op dit niveau”, zo zei hij onder meer. Door een wissel uit voorzorg van Jerdy Schouten kwam Veerman tegen Roemenië toch alweer in actie.

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen richt zich tot Joey Veerman

“Dan raakt Schouten half geblesseerd en wil hij geen risico nemen. Dat begrijp ik heel goed, want Schouten was één van de beste op het veld. Ja, dan moet je toch een plekje inruimen voor Veerman”, vertelde Driessen in een video-item van De Telegraaf. “Ik moet ook eerlijk zeggen: hij deed het redelijk. Maar het was niet heel goed.”

Lees ook: Gakpo legt uit waarom hij Cruijff knuffelde na zijn knal van 121 km/uur

“Die kans die hij kreeg zit er bij PSV honderd procent in, maar door de loden last van het Oranje-shirt ging de bal voorlangs”, doelde Driessen op een moment in het strafschopgebied na een heerlijke hakbal van Cody Gakpo. Hij draaide vervolgens naar de camera en kwam met een boodschap voor Veerman. “Ik ben heel blij Joey, dat jij weer terug bent in het Nederlands elftal en het shirt weer hebt gedragen.”

“Ik ben echt een liefhebber van de speler Joey Veerman, maar ik vond hem bij Oranje heel flets spelen. Niet de Joey die hij bij PSV is”, sloot hij af. Veerman was dinsdagavond wel ‘een beetje klaar’ met vragen over de wissel. "De eerste twee dagen waren even moeilijk. Ik heb er na de familiedag (op donderdag, red.) een streep onder gezet. Het was niet de makkelijkste week uit mijn carrière."

Lees ook: Derksen had vernederende wissel doorgevoerd bij Oranje in minuut 39

Veerman vond steun bij zijn ploeggenoten. "De jongens hebben me er na de wedstrijd doorheen gesleept, terwijl ze zelf ook baalden van de nederlaag. De trainer heeft me de volgende dag beetgepakt en gezegd dat ik de knop moest omzetten en gewoon weer moest gaan trainen. Normaal gesproken zie ik van alles voorbijkomen, maar nu heb ik zowat m'n internet uitgeschakeld. Sommige dingen heb ik voorbij horen komen, maar het grootste gedeelte heb ik gelukkig niet gelezen."

Veerman kreeg daarnaast steun van de massaal aanwezige Oranjefans in München. Zijn naam werd gescandeerd toen hij in het veld kwam. "Dat was leuk om te horen. Het was de vraag of ik mocht invallen en ik ben erg blij dat ik vandaag 25 minuten heb gespeeld."

Wie komt een ronde verder, Nederland of Turkije?

89.7%

10.3%

6565 stemmen

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Joey Veerman