Driessen zou Feyenoorder uit Nederlands elftal laten

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
11 nov. 2023, 17:47
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Valentijn Driessen ziet geen reden om Bart Verbruggen te vervangen als eerste doelman van het Nederlands elftal in de komende interlands. Verbruggen, Justin Bijlow en Mark Flekken maken deel uit van de selectie van bondscoach Ronald Koeman voor de naderende EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar. Verbruggen was afgelopen maand de nummer één onder de lat, mede omdat Bijlow en Flekken niet inzetbaar waren. De grote vraag is nu wie het doel van het Nederlands elftal gaat verdedigen.

Driessen is voorstander van een basisplaats voor Verbruggen en was tijdens de voetbapodcast Kick-Off resoluut toen hij de vraag kreeg of Bijlow zijn plaats moet terugkrijgen. “Nee. Dat vind ik niet. Ik vond Verbruggen het tegen Ajax ook heel goed doen”, zegt de chef voetbal De Telegraaf. “Als hij de bal aan zijn voet heeft, denk je niet: wat gaat er in godsnaam gebeuren?”, benadrukt hij.

Wie is de eerste doelman van Oranje?

Bijlow werd door Koeman al een keer uitgeroepen tot zijn eerste keus als keeper, maar dat perspectief kan door zijn blessuregevoeligheid wel eens zijn veranderd. “Volgens mij heeft Koeman ook niet gezegd dat het een uitgemaakte zaak was. In een eerder stadium gaf hij aan dat hij hoopte dat Bijlow zijn eerste keeper kon worden”, zei collega-journalist Mike Verweij.

Presentator Pim Sedee vroeg zich vervolgens af of Bijlow beter is dan Verbruggen. “Nee, dat denk ik niet”, reageerde Verweij. “Misschien in potentie wel. Maar ik vind dat fitheid ook een kwaliteit is. Ik hoop dat Bijlow de komende tijd fit blijft. Dat gun je hem wel.” In de voorbije twee jaar miste Bijlow liefst vijftig officiële duels van Feyenoord. Dit kalenderjaar moest hij door twee verschillende polsblessures 25 wedstrijden aan zich voorbij laten gaan.

Bijlow keepte achtmaal in het Nederlands elftal en daarin moest hij elf tegendoelpunten incasseren, waaronder zeven stuks afgelopen zomer tegen Kroatië (2-4) en Italië (2-3). De teller van Flekken staat op zes interlands en zeven tegengoals. Verbruggen debuteerde vorige maand tegen Frankrijk (1-2 verlies) en hield vervolgens de nul in de uitwedstrijd tegen Griekenland.