Duitsland kent de zwakke plekken van Flekken

Max Max
29 mrt. 2022, 08:59
29 mrt. 2022, 12:17
© IMAGO

Afgelopen zaterdag maakte doelman Mark Flekken zijn debuut voor het Nederlands elftal. Vanavond tegen Duitsland zal hij opnieuw onder de lat staan in de opstelling van Oranje.

Tegen de Denen keepte Flekken degelijk, al zag hij er bij één van de twee tegengoals niet heel overtuigend uit. Tegen Duitsland kan het echter weleens een stuk lastiger worden voor Flekken, om een bijzondere reden.

Dat heeft alles te maken met de keeperstrainer van de Duitsers. Dat is namelijk Andreas Kronenberg, de keeperstrainer van Flekken bij zijn club Freiburg. Tijdens interlandperiodes heeft Kronenberg de doelmannen van de Duitse nationale ploeg onder zijn hoede.

Deze interlandperiode gingen ook de spitsen van Duitsland even op bezoek bij hun keeperstrainer, zo grapet de Duitse bondscoach Hansi Flick maandag op zijn persconferentie. "We hebben alle aanvallers bij hem in zijn kamer gezet", zei Flick. "En hij heeft de afgelopen drie dagen intensief met de aanvallers gesproken. Hij heeft ze verteld waar mogelijk de kansen liggen om Flekken het nakijken te geven."

Leer meer over de wedstrijd tegen de Duitsers >>

Lees meer over:

WK 2022 Mark Flekken