Eerste aanvoerder van Dijk: 'We moeten het laten zien'

Max Max
31 aug. 2021, 14:46
12 okt. 2021, 13:57
© IMAGO

Tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal schoof naast bondscoach Louis van Gaal ook zijn eerste aanvoerder Virgil van Dijk aan. Dat Van Dijk zijn eerste aanvoerder wordt maakte Van Gaal direct duidelijk tijdens de samenkomst: "Virgil van Dijk is mijn eerste aanvoerder, Gini Wijnaldum mijn tweede en Daley Blind mijn derde. Dat zijn ook de drie spelers die ik als eerste heb gebeld."

Die eerste aanvoerder van Dijk is blij dat hij weer terug is bij Oranje: "Het voelt weer als vanouds. Ik ben enorm blij om hier te zijn. We werken toe naar drie enorm belangrijke wedstrijden. Toekijken tijdens het EK was heel zwaar. Het was nu eenmaal zo. Die wedstrijd tegen Tsjechië was enorm frustrerend. Ik was net zo teleurgesteld als de jongens daar."

Van Dijk heeft de afgelopen tijd weer de nodige minuten gemaakt: "Ik had weer wedstrijden nodig en die heb ik de afgelopen weken gekregen bij Liverpool. Ik heb geen afspraken gemaakt met Klopp over hoeveel wedstrijden ik nu ga spelen bij Oranje, maar we hebben gelukkig genoeg andere goede verdedigers."

De verdediger kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe trainer bij Oranje: "Louis van Gaal heeft een geweldige carrière gehad als trainer. Hij heeft heel veel ervaring en brengt wat extra's met zich mee. Iedereen heeft er veel zin in en is heel scherp en gedreven. We zullen het morgen moeten laten zien, maar we hebben goede meetings gehad over de gang van zaken in ons team en hoe we Noorwegen willen bestrijden."

Frank de Boer

Van Dijk keek nog even terug op de (korte) periode van Frank de Boer als trainer van Oranje. Het werd geen succes. "Vorig jaar hebben we een duidelijk gesprek gehad met de KNVB. Daarin hebben we onze mening gegeven, maar daarin hebben wij geen namen naar voren geschoven of juist afgeschreven."

De keuze was aan de voetbalbond: "Uiteindelijk is het de keuze van de KNVB geweest om Frank de Boer aan te stellen. Helaas is het niet geworden wat iedereen er van had gehoopt."