Finaleplaats Inter betekent slecht nieuws voor Koeman

Max Max
17 mei 2023, 11:52
17 mei 2023, 11:52
© IMAGO

Dat Inter dinsdagavond de finale van de Champions League haalde ten koste van stadsgenoot Milan was minder goed nieuws voor bondscoach Ronald Koeman.

Dat betekent namelijk dat Denzel Dumfries en Stefan de Vrij, twee gewaardeerde krachten van Oranje, pas heel laat aan kunnen sluiten bij de selectie van het Nederlands elftal, voorafgaand aan het Nations League duel tegen Kroatië.

Op woensdag 14 juni speelt Oranje het duel in de halve finale van de Final Four tegen de Kroaten. Slechts vier dagen eerder is de finale van de Champions League, op zaterdag 10 juni in de Turkse hoofdstad Istanbul.

Dumfries is een vaste waarde in Oranje, De Vrij heeft op zijn positie veel concurrentie. De spelers zullen zich op z'n vroegst maandag bij Oranje in Zeist melden, slechts twee dagen voorafgaand aan het duel met Kroatië.

Mocht Manchester City zich woensdagavond plaatsen voor de finale van het miljardenbal dan geldt hetzelfde voor Nathan Aké, die het tweede halve finale duel tegen Real Madrid overigens aan zich voorbij moet laten gaan wegens een blessure.

Lees meer over:

WK 2022