'Frankrijk thuis is de maatstaf'

Max Max
19 nov. 2019, 11:30
© IMAGO
Terugkijkend op de afgelopen anderhalf jaar is bondscoach Ronald Koeman tevreden met de ontwikkeling die het Nederlands elftal heeft doorgemaakt. De ene wedstrijd was beter dan de andere, maar volgens Koeman moeten volgers niet zo in sentimenten denken.Gekeken naar het beste duel van Oranje wijzen zowel Koeman als Wijnaldum naar Frankrijk-thuis in de Nations League. Koeman: "Ik vond Frankrijk-thuis dé perfecte wedstrijd. De perfecte wedstrijd speel je niet heel vaak en dus zeker niet iedere interland."Wijnaldum sluit zich aan bij zijn bondscoach: "Frankrijk-thuis is de norm. Dat was de bijna perfecte wedstrijd. Al hebben we het later ook bij Duitsland en Estland nog redelijk goed gedaan. Er zit zeker rek in, maar het moet dus nog constanter."

Noord-Ierland lastige tegenstander

Uiteraard ziet Koeman ook kritiekpunten, zoals de duels met Noord-Ierland: "Tegen Noord-Ierland is het twee niet keer helemaal goed gegaan. Dat ligt aan vorm, de ontwikkeling van de aanvallers en meer.' Koeman noemde uit zichzelf Memphis Depay, die in de voorbije periode cruciaal was voor Oranje.""Hij is daar heel bepalend in geweest. Daar willen we dus meer van. Dat is een volgende stap. Voor de rest zit het namelijk goed in elkaar. Er is duidelijkheid en we geven weinig weg. Maar de creativiteit voorin en de beslissingen in de laatste fase, dat moet dus beter."

Is Oranje dan ook kanshebber op het EK?

En hoe ver zal Oranje dan kunnen komen op het EK volgens Koeman? "Er is op dit moment niet één land dat er bovenuit steekt. Het zal dicht bij elkaar liggen."Wijnaldum sluit zich daarbij aan:"Dit Nederlands elftal kan heel sterk zijn. Heel sterk. Jij wilt horen dat ik ga zeggen dat we Europees kampioen worden hè. Alles is mogelijk, maar wij moeten vooral in het toernooi groeien en zien dan we wel wat het hoogst haalbare is."