Frenkie de Jong: 'Dan lijkt het alsof je niet wil'

Max Max
26 mrt. 2021, 12:32
12 okt. 2021, 14:01
© IMAGO

Hij werkt een slopend programma af bij zijn club Barcelona en nu bij Oranje speelt hij ook drie wedstrijden in een week tijd.

"Ik speelde zondagavond in Sociedad en was pas om 03.15 uur terug in Barcelona. Ik moest me de volgende dag, zonder te hebben geslapen, om 13.00 uur alweer melden bij Oranje en de volgende dag vliegen we ook weer naar Turkije", aldus De Jong.

In Turkije kwam Oranje niet lekker in de wedstrijd, maar dat lag niet aan de inzet volgens De Jong: "Als je niet lekker in de wedstrijd zit, komt het misschien over alsof je niet wilt, maar het was zeker geen onwil."

De middenvelder van Oranje wil het drukke programma overigens zeker niet als excuus gebruiken: "Het is geen makkelijk schema, maar dit geldt niet als excuus, want de tegenstander moet ook reizen. Maar het is allemaal wel kort dag."

Oranje heeft volgens hem wel geleerd van de fouten van woensdag: "Natuurlijk, we komen niet eens de groepsfase door als we zo spelen. We weten echt wel wat we woensdag fout hebben gedaan. We moeten nu door."

Oranje speelt zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA tegen Letland. Drie dagen later wordt in en tegen Gibraltar gespeeld.