Frenkie de Jong dreigt EK met Oranje te missen door blessure

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
22 apr. 2024, 14:18
22 apr. 2024, 14:34
© IMAGO

Frenkie de Jong dreigt het EK in Duitsland niet te halen. De middenvelder van Barcelona en het Nederlands elftal heeft een verstuikte enkel overgehouden aan de topper van zondagavond tegen Real Madrid (3-2 verlies). In de blessuretijd van de eerste helft schreeuwde hij het uit van de pijn na een duel met Federico Valverde om de bal. Hij probeerde zelf van het veld te hinken, maar uiteindelijk bleek toch een brancard nodig.

Nader onderzoek heeft een tweedegraads verzwikking van zijn rechterenkel geconstateerd. De verwachting is dat het herstel minimaal vijf weken gaat duren, al doet Barcelona geen mededelingen over de duur van zijn afwezigheid. De Jong mist sowieso het restant van het seizoen in LaLiga, waar voor Barcelona nog zes competitieduels op het programma staan. De laatste speeldag is op zondag 26 mei.

Frenkie de Jong dreigt EK te missen

Of De Jong het EK gaat halen, is maar zeer de vraag. Het is de derde keer dit seizoen dat de middenvelder wekenlang uit de roulatie is met een blessure aan zijn rechterenkel. Het eerste duel van het Nederlands elftal op het EK is op zondag 16 juni, tegen Polen. Nederland oefent begin juni nog tegen Canada en IJsland, maar het is maar de vraag of De Jong tijdig hersteld zal zijn voor deze duels en zodoende wedstrijdritme kan opdoen.

Lees ook: Driessen: ‘Hij heeft niet de persoonlijkheid om Oranje te dragen’

De Jong was net hersteld van een blessure die hem circa zes weken aan de kant hield. De middenvelder miste onder meer de interlandperiode in maart met het Nederlands elftal. In totaal kon hij dit seizoen vijftien wedstrijden niet in actie komen voor zijn club. Bovendien speelde hij in september zijn laatste interland.