Gaat de Boer het systeem aanpassen tegen Noord-Macedonië?

Max Max
18 jun. 2021, 07:00
18 jun. 2021, 09:34
© IMAGO

Bondscoach Frank de Boer twijfelt of hij tegen Noord-Macedonië aanstaande maandag opnieuw in hetzelfde systeem en dezelfde opstelling zal spelen als tegen Oekraïne en Oostenrijk. Noord-Macedonië wordt een stuk lager ingeschat, dus misschien is een aanvallender systeem wel raadzaam.

De Boer zei daarover: "Ik heb er zeker aan gedacht om drie aanvallers op te stellen tegen Noord-Macedonië. Het enige nadeel is dat zij de laatste tijd telkens met vijf man achterop spelen. Ik snap wel dat je nu denkt: ja, maar wij zijn Nederland en zij zijn Noord-Macedonië. Maar je wil ook met een goed gevoel naar de achtste finales toeleven."

Hij wil echter niet teveel veranderen: "Ik heb persoonlijk in mijn hoofd zitten om het tegen Noord-Macedonië een beetje hetzelfde te doen als tegen Oekraïne en Oostenrijk, maar dan bijvoorbeeld met één buitenspeler. Eigenlijk zoals Italië het doet."

Er zullen wellicht wel een paar spelers rust krijgen: "We moeten goed overleggen met de performance coach en de spelers zelf om te bepalen wat het beste is voor de aankomende wedstrijd. Willen we de jongens in hun ritme houden, waardoor je ook de 5-3-2 nog kan verfijnen, of zal je een gedeelte rust moeten geven? Dat gaan we tegen elkaar afwegen."