Gibraltar - Nederland: hoe laat speelt Oranje en waar te zien op tv?

Jeen Grievink Jeen Grievink
21 nov. 2023, 10:31
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Het Nederlands elftal speelt vanavond haar laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Oranje is al zeker van plaatsing voor het Europees Kampioenschap van 2024, maar het elftal van bondscoach Ronald Koeman zal ongetwijfeld een mooie uitslag willen neerzetten. Maar hoe laat is deze wedstrijd? En waar op televisie kun je deze kijken?

Het Nederlands elftal wist zich afgelopen zaterdag definitief te plaatsen voor het EK, dat volgend jaar plaatsvindt in Duitsland. Oranje won de wedstrijd tegen Ierland met 1-0, door een doelpunt van Wout Weghorst, en dit was voldoende om het EK-ticket veilig te stellen. Nederland zal als nummer 2 van groep B, achter Frankrijk, doorstoten naar het Europees Kampioenschap. Bij de loting - in december - zal Oranje genoegen moeten nemen met een plaats in pot 3. Maar voor het zover is, spelen de mannen van Koeman nog één kwalificatiewedstrijd, namelijk tegen voetbaldwerg Gibraltar.

Kan Nederland vertrouwen tanken tegen Gibraltar?

Hoewel het duel tegen Gibraltar er niet meer toe doet met het oog op plaatsing voor het EK, wil Oranje wel vertrouwen tanken en een mooie uitslag neerzetten. Op de persconferentie liet Koeman al doorschemeren dat hij pas tevreden gaat zijn als zijn ploeg minimaal met 0-4 wint. Maar critici zullen niet alleen naar het aantal doelpunten kijken. Het spel van Oranje ligt, zeker na de wedstrijd tegen Ierland, ook onder een vergrootglas. Tegen de Ieren speelde Nederland bijzonder weinig klaar en was er franje geen sprake. Menigeen hoopt dat Oranje zich tegen Gibraltar kan herpakken en met opgeheven hoofd richting het Europees Kampioenschap kan vertrekken.

Gibraltar normaliter geen partij voor Oranje

Gibraltar staat na zeven gespeelde EK-kwalificatiewedstrijden nog steeds op nul punten in poule B. De voetbaldwerg wist zelfs niet één keer het net te vinden in de kwalificatiecyclus. Tegendoelpunten incasseren kunnen ze wel bij Gibraltar. In zeven wedstrijden kregen ze maar liefst 35 doelpunten tegen. Dat is een gemiddelde van vijf tegentreffers per wedstrijd. Vanuit dat oogpunt zou Koeman zijn doelstelling van minimaal vier doelpunten in theorie moeten kunnen halen vanavond.

© IMAGO

Nederlands Elftal als nummer 2 in groep naar EK

Nederland staat na zeven gespeelde duels op de tweede plek in de groep met 15 punten. Oranje wist elfmaal te scoren en kreeg zeven doelpunten tegen. Van de laatste vier gespeelde wedstrijden, verloor het Nederlands elftal er slechts één. Gibraltar daarentegen verloor ze allemaal. Oranje heeft een positief doelsaldo van +4, terwijl Gibraltar een negatief saldo van -35 moet overleggen.

Artikel gaat verder onder video

Gibraltar - Nederland: hoe laat en op welke tv-zender?

De EK-kwalificatiewedstrijd Gibraltar - Nederland staat vanavond, dinsdag 21 november 2023, om 20:45 uur op het programma. Hoewel Gibraltar op papier een thuiswedstrijd speelt, werkt het haar wedstrijden af in het Estádio Algarve, in Portugal. De wedstrijd tussen Gibraltar en Nederland zal worden uitgezonden op NPO3. Hoewel het duel om 20:45 uur van start gaan, kun je op tv al vanaf 20:18 uur genieten van de voorbeschouwing. De wedstrijd zal om en nabij 22:30 uur afgelopen zijn.