Grote kans op nummer drie uit 'poule des doods' voor Oranje

Max Max
20 jun. 2021, 22:44
20 jun. 2021, 22:44
© IMAGO

Door de zege van Zwisterland op Turkije vanavond is de kans groot geworden dat het doemscenario voor Oranje uit gaat komen. Dat zou betekenen dat Oranje als groepswinnaar de nummer drie van poule F, ook wel bekend als 'de poule des doods' zou treffen.

Door de 3-1 zege van de Zwitsers tegen de Turken is dat land met vier punten als derde geëindigd in poule A. Daarmee is Zwitserland nog niet zeker van de achtste finales, maar de kans is wel erg groot. En dat is slecht nieuws voor het Nederlands elftal.

Omdat de nummer drie van poule A zich zeer waarschijnlijk plaatst, is de kans dat Oranje de nummer drie van poule F tegenkomt ineens erg groot geworden. Van de negen overgebleven scenario's zijn er vijf waarin Oranje de nummer drie van poule F tegenkomt. Daarvan zijn er echter drie routes waarbij die nummer drie van poule F zich niet plaatst voor de achtste finale en slechts één dat zij zich wel plaatsen.

Kortom, Oranje moet nu heel erg hopen dat de nummer drie van poule F niet bij de beste nummers drie zit, want anders is de kans 83,3% dat Frankrijk, Duitsland of Portugal in de achtste finale de tegenstander is.

Lees hier hoe de tegenstander van Oranje bepaald wordt.