Koeman accepteert opvallend advies van Driessen: 'Zou heel gezellig zijn'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 jul. 2024, 16:33
02 jul. 2024, 13:28
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© OnsOranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Valentijn Driessen heeft Ronald Koeman maandagmiddag tijdens de persconferentie een opvallend advies gegeven. De bondscoach van Oranje liet zich na de nederlaag tegen Oostenrijk niet meer zien tijdens de persmomenten, iets dat tegen het zere been van de journalist was. Hij gaf Koeman daarom het advies om de media eens uit te nodigen voor een kop koffie.

Koeman begon de persconferentie met de woorden dat het een lange week is geweest. Nederland speelde op dinsdag 25 juni het laatste groepsduel en wacht dus al een week op de achtste finale, dinsdag om 18.00 tegen Roemenië. "Het is een lange week geweest, dat had best wat korter gemogen", aldus de bondscoach.

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen geeft Ronald Koeman opvallend advies

Driessen vond die zeven dagen ook ‘heel lang’. De journalist van De Telegraaf kwam dan ook met een bijzonder advies. "Misschien dat je ons de volgende keer kan uitnodigen voor een bak koffie. Dat zou heel gezellig zijn, denk ik." "Vind je dat gezellig?”, repliceerde Koeman direct, waarop de verslaggever instemmend antwoordde. Koeman: "Ik heb jullie wel gemist hoor. Het was ook wel lang. Zullen we het de volgende keer doen ja?." Dat antwoord kon Driessen wel bekoren. “Dat zou ik zeker doen, ja. Ik denk dat dat de relatie zeker ten goede kan komen.”

Lees ook: De Boer gooit opstelling Oranje tegen Roemenië helemaal over hoop

Driessen had vrijdag tijdens de persconferentie kritiek op Koeman, die toen zelf niet aanwezig was. Alleen Nathan Aké en Virgil van Dijk waren aangeschoven. “Wat is de afweging om hier niet met Koeman te zitten? Die gaat zich nu zes dagen schuilhouden. Terwijl: hij is toch de leider van de troepen, lijkt mij”, vroeg hij aan Bas Ticheler, de perschef van Oranje. Die hield zich op de vlakte en vond het een ongepaste vraag. "Er komt vanzelf weer een persconferentie met de bondscoach aan.”

Lees ook: Extinction Rebellion wil Nederlands elftal dwarszitten en dreigt met blokkade

Ondanks de lange tijd tussen beide wedstrijden van het Nederlands elftal zag Koeman enkele voordelen. Hij had bijvoorbeeld alle ruimte om Roemenië te analyseren en Oostenrijk terug te kijken. "Het leek misschien dat er weinig energie was en we niet agressief genoeg waren, maar dat lag ook aan de tegenstander (Oostenrijk, red.) . We zijn heel open naar elkaar geweest. We hebben een reactie gezien op de training. De teleurstelling is verwerkt en iedereen heeft laten zien hoe het anders moet. De bevestiging moeten we morgen zien."