Het kopen van voetbalkleding voor kids, een ramp voor de portemonnee?

Max Max
12 jul. 2022, 14:32
19 jul. 2022, 14:32
© IMAGO

Het is belangrijk voor kinderen om aan sport te doen. Sport heeft veel meer nut voor kinderen dan dat het op het eerste oog heeft. Regelmatige lichaamsbeweging is goed voor de groei van kinderen en dit is alleen maar het begin van de voordelen van sport voor kinderen. Zo helpt het veel met de sociale ontwikkeling van kinderen door het spelen in teamverband en respect hebben voor de tegenstander. Voetbal is de meest populaire sport in Nederland en kinderen willen vaak de tenues dragen van hun favoriete club en hun favoriete speler. Dit kan echter prijzig zijn.

Officiële kleding

Kleding die door clubs officieel uitgebracht wordt, meestal in samenwerking met een groot en bekend sportmerk, zijn vrijwel altijd aan de prijzige kant. De clubs genereren door de verkoop van officiële kleding een hoop inkomsten en zullen dit blijven doen. Elk seizoen komt hiernaast een nieuw thuistenue, een nieuw uittenue, soms zelfs een nieuw derde tenue en een nieuwe trainingscollectie. Alles met een aardig prijskaartje. Zeker wanneer je bedenkt dat de bedrukking van een rugnummer en/of naam nóg meer kost. Zelfs wanneer de oude collectie aan het einde van het seizoen in de uitverkoop gaat zijn de kosten nog niet mals. En kinderen willen natuurlijk het liefst het nieuwste van het nieuwste.

Groeiende kinderen

Een ander probleem wat zich voordoet bij het kopen van eenvoetbaltenue kinderenis dat kinderen natuurlijk nog aan het groeien zijn. Vaak gaat het in groeispurten waardoor je onverwacht nieuwe kleding voor ze moet kopen. Ook voor voetbalkleding is dit dan het geval. Wéér een extra reden om nieuwe voetbalshirts, trainingskleding en shirts van hun favoriete club te moeten kopen. Zo houdt het natuurlijk nooit op en raakt de portemonnee al snel leeg. Het is een groot probleem dus zul je naar alternatieven moeten gaan zoeken.

Alternatieven

De alternatieven zijn schaars omdat de clubs copyright hebben op het design van hun kleding en in sommige gevallen hebben zelfs spelers copyright op kleding. Namaak kleding komt daardoor niet vaak voor en al zeker niet in Nederland. Er zijn twee opties om toch geld te besparen en de kinderen toch voetbalkleding te geven. De eerste optie is om voor een deel of voor de gehele collectiegoedkope voetbalshirtsen andere voetbalkleding te kopen die lijkt op de officiële shirts, maar dit niet zijn. Dit bespaart een hele hoop geld. Een andere optie is om de tenues en kleding van jaren geleden aan te schaffen in een outlet of ergens anders in de uitverkoop. De kinderen lopen niet met nieuwste rond, maar kunnen vaak wel met een mooie naam en een mooi rugnummer rondlopen.

Lees meer over:

Zijlijn