Het Nederlands Elftal streamen vanuit het buitenland

Max Max
17 jun. 2021, 07:55
17 jun. 2021, 07:55
© IMAGO

Het EK is in volle gang. Tegelijkertijd worden reisbeperkingen steeds meer opgeheven. Wil jij eigenlijk wel een reisje maken naar het buitenland, maar ook niks missen van het Nederlands Elftal tijdens EURO 2020? Lees dan vooral verder, want er is een trucje waarmee je ook in het buitenland alle wedstrijden met Nederlands commentaar kunt zien: het EK voetbal kijken via VPN!

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal zit erop. In totaal keken 5,4 miljoen Nederlanders naar de wedstrijd tegen Oekraïne.Het was even spannend, maar Oranje heeft de eerste overwinning op het Europees Kampioenschap binnengesleept. 

In de poulefase staan nog twee wedstrijden op het programma, tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië. Daarna volgen (hopelijk) de achtste finales voor het team van bondscoach Frank de Boer.

In ieder geval nog een aantal wedstrijden te gaan dus, en daar wil je natuurlijk niks van missen. En de wedstrijden van Ons Oranje kijken met bijvoorbeeld Spaans, Frans of Duits commentaar is toch net niet de beleving waar je naar op zoek bent.

Geoblokkade bij EK-wedstrijden met Nederlands commentaar

Wil jij alle EK-wedstrijden kijken met Nederlands commentaar, ook als je in het buitenland bent? Dan krijg je helaas te maken met een geoblokkade: ‘deze video is niet beschikbaar op uw locatie’. 

Dat komt doordat de NOS alleen Nederlandse uitzendrechten heeft gekocht. Mensen in het buitenland kunnen de wedstrijden niet bekijken. Maar ja, als Nederlander wil je dat natuurlijk wel gewoon kunnen. 

Om het toch voor elkaar te krijgen, moet je je virtuele locatie op je device aanpassen naar Nederland. Daarmee laat je streamingdiensten zoals NPO Start denken dat je vanuit Nederland ‘onze jongens’ wil zien spelen.

Virtuele locatie aanpassen met een VPN

Je virtuele locatie pas je aan met behulp van een VPN (virtual private network). Dat werkt als volgt: een VPN-verbinding verloopt via een extra server, waarna je op internet enkel te herkennen bent op basis van de kenmerken van die server. 

Iedere server heeft een eigen IP-adres, op basis waarvan je locatie wordt bepaald. Verbind je bijvoorbeeld met de wifi-verbinding van je hotel, dan kunnen andere internetgebruikers en ook streamingdiensten jouw locatie bepalen op basis van het IP-adres. 

Als je een VPN inschakelt, kies je zelf met welke server je verbinding wilt maken. Als je het EK wilt kijken met Nederlands commentaar, maak dan verbinding met een Nederlandse server. Op die manier denkt NPO Start dat je daadwerkelijk in Nederland bent. Is de verbinding ingeschakeld? Dan kun je NPO Start openen en alle wedstrijden live volgen! 

Er zijn overigens erg veel VPN’s op de markt. Wil je de wedstrijden streamen zonder vertraging? Ga dan voor één van de betaalde VPN opties. Dan hoef je niet door gejuich van anderen erachter te komen dat er een doelpunt is gemaakt.

Lees meer over:

WK 2022 Oostenrijk