Jack van Gelder raakt emotioneel van bezoek van Oranje aan tv-studio

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
09 jun. 2024, 08:45
09 jun. 2024, 15:17
Jack van Gelder raakt emotioneel bij het SBS 6-programma Wij houden van Oranje.
© Talpa - Jack van Gelder raakt emotioneel bij het SBS 6-programma Wij houden van Oranje.

Jack van Gelder is zaterdag op televisie in gesprek met de volledige selectie van het Nederlands elftal emotioneel geraakt. Na het zien van een videoboodschap van Marten de Roon, die vanwege een blessure ontbreekt bij Oranje tijdens het naderende EK in Duitsland, sprak de journalist bij het SBS 6-programma Wij houden van Oranje zijn vertrouwen uit in de selectie van bondscoach Ronald Koeman.

De technische staf en de selectie van het Nederlands elftal waren zaterdag te gast bij het programma, waar Van Gelder de sidekick was van Hélène Hendriks. Het gezelschap kreeg een mooie video van De Roon voorgeschoteld. “Ik denk dat we een geweldige groep hebben, met geweldige kwaliteiten. En individuen met geweldige kwaliteiten”, zei De Roon onder meer. “Jullie zijn op zoek naar het vonkje dat het aansteekt, dat het laat ontploffen. Dan zijn jullie een groep die niet te houden is, die niet te verslaan is en iedereen aan kan.”

Artikel gaat verder onder video

Van Gelder maakte in dienst van de NOS talloze eindtoernooien van het Nederlands elftal mee en volgt het de laatste jaren op iets grotere afstand. Hij raakte geëmotioneerd na het zien van de video en de aanwezigheid van de Oranje-selectie. “Ik zit even naar deze twee gasten aan tafel te kijken (Nathan Aké en Memphis Depay, red.), en iets verderop naar de hele groep... Ik heb natuurlijk zoveel groepen van het Nederlands elftal gezien.”

Lees ook: Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

Artikel gaat verder onder video

“We begonnen de uitzending met beelden van Oranje, dan krijg ik kippenvel. Ik krijg van deze gasten ook gewoon kippenvel", zei Van Gelder met een snik in zijn stem. “We hebben zó'n mooie selectie! Ik heb zoveel vertrouwen in jullie. Ik ben echt onder de indruk. Ik ben er emotioneel van”, besloot hij, alvorens op te roepen tot een groot applaus.

Lees ook: Van Gaal is eerlijk over kansen Oranje op EK en wijst beste Nederlander aan

Op X zijn de meningen onder de kijkers verdeeld. Zo schrijft iemand: "Jack van Gelder moet bijna huilen, omdat we een geweldige selectie hebben, doe normaal”, en een ander reageert met: "Ik heb anderhalf uur genoten. Wat een mooi beeld van de oranje spelers die zo ontspannen waren. Succes op het EK. Jack geweldig!”

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Jack Van Gelder