Johan Derksen stoort zich aan gedrag van Ronald Koeman: ‘Heel erg’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
15 jun. 2024, 07:43
15 jun. 2024, 09:28
Johan Derksen bij Vandaag Inside Oranje op SBS 6
© Talpa - Johan Derksen bij Vandaag Inside Oranje op SBS 6

Johan Derksen heeft zich afgelopen week geërgerd aan Ronald Koeman. De bondscoach van het Nederlands elftal wees met een beschuldigende vinger naar Barcelona inzake het blessureleed van Frenkie de Jong, die uiteindelijk moest afhaken voor het EK in Duitsland. In de optiek van Koeman had zijn ex-werkgever niet zorgvuldig gehandeld met de enkelblessure. “Ik heb me heel erg gestoord aan het gedrag van Koeman in de zaak rond De Jong”, benadrukte Derksen vrijdagavond bij Vandaag Inside Oranje op SBS 6.

“Hij gaat eerst af zitten geven op Barcelona, dat het onverantwoord was om hem te laten spelen. Daarna kreeg Frenkie op zijn donder, omdat hij zelf ook had moeten bedenken dat hij niet kon spelen. Maar hij vergeet dat Barcelona die jongen betaalt”, vervolgende Derksen. “Frenkie is een loyale werknemer. Barcelona heeft hem nodig, dus stelt hem op als hij fit verklaard is. Koeman is alleen maar ontevreden om zijn eigen ego. Want Frenkie heeft niets verkeerd gedaan, en Barcelona ook niet.”

Artikel gaat verder onder video

Johan Derksen haalt uit naar bondscoach Ronald Koeman

“Koeman profiteert alleen maar van die spelers bij grote clubs, en dat gaat inderdaad weleens mis met blessures. So what? Als hij clubtrainer is, zegt hij precies hetzelfde. Ik vond het zó hypocriet.” Koeman kreeg afgelopen week de vraag of hij nog steeds achter zijn kritiek op Barcelona stond. “Ik ken het risiconiveau. Het ligt ook bij de speler. Daar heb ik ook met Frenkie over gesproken”, zei hij woensdagmorgen. “Ik heb meer informatie dan jij. Ik heb geen spijt van mijn uitspraken, absoluut niet. Maar ik ben er wel klaar mee. Ik ga er verder niet op in, ik heb er met Frenkie over gesproken. Dat blijft tussen ons.”

Lees ook: Ruud Gullit noemt één reden waarom Oranje zal teleurstellen op het EK

Derksen snapt überhaupt de commotie rondom het ontbreken van De Jong, goed voor 54 interlands, 2 doelpunten en 6 assists in het tenue van het Nederlands elftal, op het EK niet. “Ik vind het gedoe rond Frenkie altijd heel overdreven. Hij kan heel goed voetballen en dat doet hij altijd op het middenveld waar geen beslissing valt. Hij komt nooit met zijn acties naar voren in het strafschopgebied en hij scoort nooit. Dus voor Frenkie is echt wel een vervanger te vinden”, besloot de televisiecoryfee.