Jonge Oranje-spelers dreigen buiten de boot te vallen

Max Max
17 mei 2021, 09:55
18 mei 2021, 19:59
© ProShots

De jonge spelers in de voorselectie van het Nederlands elftal, die ook in aanmerking komen voor de selectie van Jong Oranje, dreigen volledig buiten de boot te vallen. Dat zegt Jong Oranje trainer Erwin van de Looi. Het gaat om Cody Gakpo, Teun Koopmeiners en Jurriën Timber, die met Jong Oranje actief waren tijdens de poulefase van het EK, maar nu ook in de voorselectie van het grote Oranje zitten.

"In het slechtste geval vallen die jongens tussen wal en schip", zei Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi in NOS Langs de Lijn. "Dat is de consequentie van hoe het nu is georganiseerd. Met Jong Oranje gaan ze definitief niet naar het EK."

Dit komt door de deadlines voor het inleveren van de selecties voor het EK van Jong Oranje en het grote Oranje. De definitieve selectie van Jong Oranje moet op 21 mei worden ingeleverd bij de UEFA. De voorbereiding van het grote Oranje begint echter pas op 24 mei.

Er zal ongetwijfeld overleg geweest zijn tussen Vd Looi en De Boer. Kunnen we er daarom vanuit gaan dat de drie jonkies allemaal mee met Oranje naar het EK gaan?