Kenneth Perez verwacht weinig van Frenkie de Jong op EK

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
07 mei 2024, 10:02
07 mei 2024, 10:15
© IMAGO

Kenneth Perez heeft niet veel verwachtingen van Frenkie de Jong op weg naar het EK in Duitsland. De middenvelder van Barcelona ligt er sinds 21 april uit met een enkelblessure en daarom moet bondscoach Ronald Koeman volgens de analist gaan nadenken over een eventueel alternatief in het Nederlands elftal

“Ik weet niet of we De Jong nu zo belangrijk moeten maken”, aldus Perez bij Voetbalpraat op ESPN. “Ik kan me bijna niet voorstellen dat hij echt topfit is als het EK begint. Hij is heel veel geblesseerd geweest. Nu is het weer zijn enkel. De vraag is natuurlijk of je die belangrijke rol kunt spelen als je drie minuten voor twaalf weer aansluit”, vraagt de analist zich hardop af.

Wie is de beste vervanger van Frenkie de Jong in Oranje?

Volgens Perez moet Koeman voor de zekerheid alvast gaan zoeken naar de beste vervanger van De Jong, 54-voudig international van Oranje. “Misschien moet de bondscoach echt anders gaan denken, met andere middenvelders. Hoe pijnlijk dat ook is, want Frenkie in topvorm is natuurlijk cruciaal voor dit Nederlands elftal.”

Lees ook: Koeman kan ook tweede linksback vergeten na zwaar blessureleed

De Jong raakte geblesseerd tegen Real Madrid (3-2 verlies). Na een duel om de bal met Federico Valverde ging het mis voor de 26-jarige middenvelder. Hij werd met een brancard van het veld gedragen en kreeg een groot applaus van het thuispubliek in het Estadio Santiago Bernabéu. Enkele dagen later bracht Barcelona naar buiten dat de speler zijn enkel had verstuikt. Dit seizoen komt de international daardoor niet meer in actie voor Barcelona, dat op 26 mei de laatste competitiewedstrijd speelt.

Op 16 juni begint het EK in Duitsland voor Oranje met een wedstrijd tegen Polen. Koeman gaf eerder al aan dat hij rekende op de inzetbaarheid van De Jong, die door een blessure de afgelopen drie interlandperiodes ook al ontbrak bij het Nederlands elftal.