Bjorn Meijer kan EK met Oranje vergeten door zware knieblessure

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
06 mei 2024, 17:27
06 mei 2024, 17:40
© IMAGO

Bjorn Meijer staat maandenlang aan de kant. De linksback van Club Brugge viel zondag uit in de uitwedstrijd bij Royal Antwerp FC (1-2) en heeft serieuze schade aan zijn knie opgelopen.  Meijer, die als een outsider werd gezien om met het Nederlands elftal deel te nemen aan het EK, wordt binnenkort geopereerd.

Na de blessure van Feyenoorder Quilindschy Hartman, die in maart een zware knieblessure opliep, werd Meijer volgens Voetbal International genoemd als mogelijke optie voor het Nederlands elftal op het aankomende EK, naast Daley Blind en Ian Maatsen. De vleugelverdediger heeft echter nog nooit zijn debuut voor Oranje gemaakt. Wel debuteerde hij op 27 september 2022 voor Jong Oranje. Bij dat team kwam hij tot op heden driemaal in actie en scoorde hij twee keer. In het verleden speelde hij ook twee duels voor Nederland Onder 19.

Welke linksback kan Koeman meenemen naar het EK?

In het seizoen 2021/22 brak Meijer door bij FC Groningen en de vleugelverdediger koos daarna voor een transfer naar Club Brugge, dat zes miljoen euro voor hem betaalde. Inmiddels is de voetballer in België uitgegroeid tot een belangrijke kracht. Dit seizoen speelde hij 42 wedstrijden voor de topclub en hij was daarin goed voor twee doelpunten en drie assists.

Lees ook: Ajax-speler uit twijfels over EK: ‘Ik denk dat het lastig wordt’

In zes van de zeven play-offswedstrijden trad Meijer de afgelopen weken aan, maar zondag ging het na 41 minuten mis. De schade is veel ernstiger dan dat in eerste instantie werd gedacht. “Een scan maandagochtend bracht een letsel aan de rechterknie aan het licht”, zo meldt Club Brugge maandag. “Bjorn moet een medische ingreep ondergaan en is meerdere maanden niet beschikbaar.” De vleugelverdediger mist zo het slot van de competitie, waarin zijn team nog enkele prijzen kan pakken. Brugge staat momenteel bovenaan in de Champions’ Play-offs en staat ook in de halve finale van de UEFA Conference League.