Koeman lijkt te hinten op opstellen omstreden speler tegen Frankrijk

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
20 jun. 2024, 22:11
21 jun. 2024, 14:41
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ronald Koeman blijft vertrouwen houden in Xavi Simons als speler van het Nederlands elftal. De bondscoach van Oranje kreeg donderdagavond op een persconferentie, daags voor de ontmoeting met Frankrijk op het EK in Duitsland, van een journalist van BILD de vraag hoe het kan dat Simons in Duitsland als een superster gezien wordt, maar het in het Nederlands elftal nog niet echt wil vlotten.

“Waarom heeft u er vertrouwen in dat iedereen morgen de Bundesliga-Xavi gaat zien”, zo luidde de vraag. “In Nederland zijn mensen kritischer dan in Duitsland. Dat gebeurt vooral als hij zogenaamd niet het niveau haalt dat hij bij RB Leipzig haalt”, antwoordde Koeman, zonder aan te geven dat het nog helemaal niet zeker was of Simons zou gaan spelen. “Maar we blijven vertrouwen houden in de kwaliteiten van de speler. Het is een enorm talent en grote talenten hebben goede dagen en slechte dagen."

Artikel gaat verder onder video

Xavi Simons lijkt vertrouwen Ronald Koeman te behouden

“Hij zal zichzelf tot een hele goede speler ontwikkelen. Als trainer heb ik honderd procent vertrouwen in hem.” Simons slaagde er pas in zijn veertiende interland voor Oranje in om bij een doelpunt betrokken te zijn. Hij opende de score in de oefeninterland tegen IJsland (4-0) en startte vervolgens in de eerste groepswedstrijd tegen Polen op het EK. Simons, die voortijdig werd gewisseld, was een van de spelers die een onvoldoende kreeg.

Lees ook: Koeman kaatst vraag terug naar Driessen: 'Ik ben er lekker klaar mee, jij toch ook?'

Willem van Hanegem en Wim Kieft waren kritisch op het spel en de maniertjes van Simons, terwijl her en der wordt geopperd dat Koeman moet kiezen voor Jeremie Frimpong of Donyell Malen als rechtsbuiten. De verwachting is dat de bondscoach vrijdagavond tegen de Fransen vast blijft houden aan de basiself van afgelopen zondag tegen Polen.