Koeman overvalt complete familie en zorgt voor memorabele autorit

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
11 jun. 2024, 17:30
12 jun. 2024, 08:24
De spelersbus van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland
© IMAGO - De spelersbus van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland

Ian Maatsen heeft zich dinsdag gemeld bij de selectie van het Nederlands elftal in Wolfsburg. De vleugelverdediger kreeg maandag te horen dat hij als vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong alsnog mee zou gaan naar het EK in Duitsland. Maatsen was echter al een week op vakantie op het Griekse eiland Mykonos en werd overvallen door het telefoontje vanuit Zeist. Dat gold overigens ook voor zijn familie.

Maatsens koffer met voetbalkledij en ook zijn voetbalschoenen waren immers niet ter plekke, maar bij zijn ouders thuis in Vlaardingen. “Ian had zijn spullen bij ons achtergelaten. Dat doet hij wel vaker als hij vanuit ons op vakantie gaat’’, vertelt zijn moeder Wendy dinsdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar nu moest er snel worden gehandeld.’’

Artikel gaat verder onder video

Ian Maatsen vervangt Frenkie de Jong in EK-selectie Oranje

De KNVB regelde maandag een vlucht voor Maatsen en zijn vriendin, voor de volgende ochtend, naar Dortmund en vervolgens zou hij met een taxi afreizen naar Wolfsburg. De ouders van Maatsen stapten om dinsdag om 7.00 uur in de auto en reden naar Dortmund. Een rit van ongeveer vier uur met als doel het afleveren van zijn voetbalschoenen, alvorens hij in een taxi naar Wolfsburg zou stappen.

Lees ook: Memphis Depay geeft drie redenen waarom hij bij Oranje zweetband draagt

“Ian zei: ‘Mam, ik had het niet meer verwacht, maar nu ik toch het EK kan meemaken gaat de knop gelijk om. Ik heb er zin in en hoop mijn debuut in Oranje te kunnen maken.’ Het was al een bijzonder seizoen met alles wat er is gebeurd. Ik noem het een jongensdroom voor Ian van vijf maanden, met de euforie van het bereiken van een Champions League-finale, daarna de teleurstelling van afvallen voor het EK tot nu tóch nog erbij zijn.”

Lees ook: Buitenland staat na maandagavond stil bij 'de Poldermannen van Oranje'

“Onze eigen zomerplanning staat ook totaal op zijn kop. Maar we stappen komend weekeinde met alle plezier wéér in de auto naar Duitsland. Dan op naar Hamburg.’’ Daar staat komende zondag immers de eerste groepswedstrijd tegen Polen op het programma, al ligt het niet voor de hand dat Maatsen meteen speeltijd zal gaan krijgen. Althans, niet als basiskracht. Na de eerste groepswedstrijd krijgen de spelers wel de mogelijkheid om partners, kinderen en andere naasten te zien.

Lees meer over:

EK 2024 Ian Maatsen EK2024