Memphis Depay geeft drie redenen waarom hij bij Oranje zweetband draagt

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
11 jun. 2024, 07:31
11 jun. 2024, 12:12
Memphis Depay
© NOS - Memphis Depay bij de NOS

Memphis Depay heeft maandagavond na de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen IJsland (4-0 zege) uitleg gegeven over de zweetband waarmee hij afgelopen donderdag tegen Canada voor het eerst speelde in Oranje. Verslaggever Jeroen Stekelenburg van de NOS merkte na afloop van de wedstrijd tegen IJsland op dat Depay ‘de gemoederen weer bezighoudt’. “Je weet wel waar ik het over heb, toch?”, vroeg hij

“Ja, mijn zweetband”, reageerde de spits vervolgens. “Na de wedstrijd tegen Canada liep ik door de mixed zone. Ik heb toen twintig minuten tijd vrijgemaakt voor jullie en geen enkele vraag gekregen over de zweetband.” Stekelenburg wees op de reactie van bondscoach Ronald Koeman op de zweetband. “Zal ik je zeggen waarom ik dat nu wel doe?”, repliceerde Stekelenburg. “Want als jij een zweetband om wil doen, dan is dat voor mij prima. Ik vond het eigenlijk helemaal geen thema.”

Artikel gaat verder onder video

Memphis Depay legt uit waarom hij zweetband draagt

“Het ging mij er meer om hoe de bondscoach er na de wedstrijd op de persconferentie op reageerde. Hij was er een beetje verrast en is er de volgende dag nog een gesprek met jou over aangegaan. Koeman wilde niet zeggen waar zo’n zweetband dan voor dient. Is het gewoon om zweet uit je ogen te houden?”, vroeg Stekelenburg aan Depay.

Lees ook: Koeman bereidt Oranje-fans voor op nóg meer slecht nieuws binnen 24 uur

Who cares? Who cares?”, reageerde Depay eerst, waarmee hij duidelijk maakte de vraag van de journalist irrelevant te vinden. Depay ging vervolgens toch inhoudelijk in op het nut van de zweetband. Ofschoon hij erkende dat de zweetband ‘wel helpt met zweet’, bleek uit zijn antwoord ook dat hij het accessoire niet louter uit praktische overwegingen draagt. “Het staat me mooi en mijn vriendin vindt het mooier staan bij me. Geweldig! Nieuwe look. Who cares? Ik voel me er goed bij.”

Lees ook: Frenkie de Jong plaatst eerste reactie na horen van het slechtst denkbare nieuws

Depay lijkt ook op het EK met een zweetband te gaan spelen. “De volgende wedstrijd gaan we kijken welke kleur ik uit ga kiezen”, besloot hij lachend.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Memphis Depay