Oranje-spelers juichen: Koeman houdt Van Gaal-traditie in stand op EK

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
08 jun. 2024, 22:48
09 jun. 2024, 15:18
Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Virgil van Dijk bij het SBS 6-programma Wij houden van Oranje.
© Talpa - Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Virgil van Dijk bij het SBS 6-programma Wij houden van Oranje.

De spelers van het Nederlands elftal zien hun familie na zowel de eerste groepswedstrijd als de derde groepswedstrijd op het EK in Duitsland. Dat onthulde aanvoerder Virgil van Dijk zaterdagavond bij het SBS 6-programma Wij houden van Oranje. Bondscoach Ronald Koeman houdt zodoende een traditie van zijn voorganger Louis van Gaal in stand.

Van Gaal was op de WK’s in Brazilië (2014) en Qatar (2022) absoluut voorstander van familievisite. In Brazilië werden de deuren van het spelershotel soms zelfs op wedstrijddagen geopend voor partners, kinderen en andere naasten van de Oranje-spelers. In Qatar herhaalde Van Gaal dat bijvoorbeeld na de 2-0 zege op Senegal in de groepsfase.

Artikel gaat verder onder video

Spelers Oranje zien familie tweemaal in groepsfase op EK

Koeman houdt de 'traditie' in ere en heeft zijn selectie nú al verteld wanneer zij hun families mogen zien. “Ja, daar zijn al afspraken over gemaakt”, antwoordde Van Dijk op een vraag van Jack van Gelder. “De dag na de eerste en de derde wedstrijd mogen we onze families zien, na onze hersteltraining. Dat helpt enorm”, zei de verdediger van Liverpool.

Lees ook: Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

“We gaan elkaar sinds gisteren (vrijdag, red.) een hele tijd niet zien. Je mist je familie heel snel, in mijn geval sowieso.” Frenkie de Jong, die in het programma een update gaf over zijn enkelblessure, noemt de sfeer in de selectie van het Nederlands elftal vergelijkbaar met een schoolkamp. “Ik vind het hartstikke gezellig met die jongens”, benadrukte de middenvelder. “Ook tijdens het EK in 2021, tijdens covid, hebben we hier lang gezeten met de jongens.”

Lees ook: Van Gaal is eerlijk over kansen Oranje op EK en wijst beste Nederlander aan

Nederland speelt zijn eerste groepswedstrijd tegen Polen op zondag 16 juni. Een dag later mogen partners, kinderen en andere naasten op bezoek komen in het spelershotel in Wolfsburg. De volgende ontmoeting tussen de spelers en hun families is negen dagen later op 26 juni, een dag na het laatste groepsduel met Oostenrijk. De ploeg van Koeman speelt tussendoor, op 21 juni, de tweede groepswedstrijd tegen Frankrijk.

Lees meer over:

Nederland EK 2024 Oranje