Koeman verrast UEFA en verlaat persconferentie: ‘Waar ga je heen?’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
07 jul. 2024, 11:15
08 jul. 2024, 11:54
Ronald Koeman staat op en verlaat persconferentie op EK
© De Telegraaf/Mee Met Oranje - Ronald Koeman staat op en verlaat persconferentie op EK

Ronald Koeman verliet zaterdagavond opvallend snel de persconferentie na de 2-1 zege van Nederland op Turkije op het EK. De bondscoach vond dat Stefan de Vrij alle aandacht verdiende. Het zorgde voor verbazing in de perszaal, op de eerste plaats bij de persmedewerkster van de Europese voetbalbond UEFA.

Koeman schuift na zijn één-op-één onderhoud met Jeroen Stekelenburg van de NOS ook aan voor de gebruikelijke persconferentie met alle media. De bondscoach stond de journalisten te woord en niet veel later schoof De Vrij ook aan. Dat vond Koeman een mooi moment om te vertrekken, maar dat is niet gebruikelijk. “Het podium is voor jou, jongen. Dat heb je verdiend”, vertelde hij aan de verdediger. De Vrij: “Dankjewel hè.”

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Wout Weghorst wist voldoende na vier woorden van Ronald Koeman

De medewerkster van de UEFA was even perplex. “Ronald, waar ga je heen? ” Koeman: “Sorry?” De Vrij speelde het spelletje mee: “Hij is klaar hoor.” Het was desondanks niet de bedoeling dat Koeman voortijdig zou vertrekken. "Oh nee, we zouden graag met jullie twee verder gaan", benadrukte de dame. Koeman: "Nee, het is oké zo. Het is nu zijn beurt", zei Koeman, terwijl hij schouderklopjes gaf aan De Vrij en daadwerkelijk vertrok.

Oranje plaatste zich door de 2-1 zege voor het eerst in twintig jaar voor de halve finales van het EK. Destijds was gastland Portugal in de halve finales te sterk. De selectie van Koeman treft Engeland woensdagavond om 21.00 uur in het Signal Iduna Park in Dortmund. De andere halve finale gaat tussen Frankrijk en Spanje. De winnaars van beide duels staan zondagavond tegenover elkaar in de finale.

Wie gaat de finale halen, Nederland of Engeland?

84.5%

15.5%

5251 stemmen