Koeman voert zaterdag uitgebreid gesprek met Depay

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
22 jun. 2024, 18:12
23 jun. 2024, 11:19
Ronald Koeman en Memphis Depay op de training van Oranje
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman en Memphis Depay op de training van Oranje

Ronald Koeman en Memphis Depay hebben zaterdag ‘een uitgebreid gesprek’ gevoerd tijdens de training van het Nederlands elftal, zo schrijft Mikos Gouka. De journalist van het Algemeen Dagblad geeft aan dat de bondscoach en de aanvaller in een witte tent, die is ingericht als gym, bijna een kwartier een individueel gesprek hadden. Voetbalminnend Nederland is na de tweede groepswedstrijd tussen Oranje en Frankrijk (0-0) in Leipzig absoluut niet te spreken over de inbreng en inzet van de aanvaller.

Depay liet in de oefenduels met Canada en IJsland nog een gretige indruk achter, maar in de EK-wedstrijden tegen Polen en zeker tegen Frankrijk was hij een van de spelers die door de ondergrens zakte. De aanvaller scoorde onvoldoende na onvoldoende en ook Koeman was na afloop niet helemaal tevreden. Tal van journalisten en televisiepersoonlijkheden vroegen zich openlijk af of het niet tijd werd om voor een andere aanvalsleider te kiezen.

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman voert uitgebreid gesprek met Memphis Depay

NOS-verslaggever Thierry Boon confronteerde Depay na afloop van het duel in Leipzig met zijn zwakke prestatie. “Ik denk dat het een lastige wedstrijd was”, antwoordde de spits, die vervolgens naar verklaringen zocht voor zijn matige spel. “Ik stond vaak op een eiland. Ik denk dat zij vaak alles vastzetten aan één kant. Dan kwam er wel eens een bal bij mij, maar ik had weinig ondersteuning.”

Lees ook: Shownieuws vraagt zich af of Memphis Depay het EK ‘misbruikt’

Lees ook: Memphis Depay is na Nederland - Frankrijk opvallend mild over eigen prestatie

Lees ook: Memphis Depay vraagt journalisten in mixed zone om Oranjespeler 'te sparen'

Depay benoemde dat hij naar eigen inzicht goed speelde tegen Polen. “Ik denk dat ik zeker tegen Polen lekker in de wedstrijd zat. Als je dan scoort, zegt iedereen: je hebt een fantastische wedstrijd gespeeld. Ik weet wat ik moet doen, ik houd mijn hoofd koel. Ik snap je vragen, maar ik weet wat ik goed en fout doe. Dat het beter moet, ben ik met je eens”, besloot hij toch nog enigszins zelfkritisch.

Koeman sprak zaterdag zijn groep toe, voordat de basisspelers van vrijdag op de hometrainers stapten. De reserves en invallers moesten aan de bak. Koeman sprak even later nog uitgebreid met Depay. Het is onduidelijk of de bondscoach van plan is om komende dinsdag vanaf 18.00 uur tegen Oostenrijk voor een ander strijdplan te kiezen.

Moet Memphis Depay starten tegen Oostenrijk?

8.8%

13.9%

77.2%

1901 stemmen

Tegen Oostenrijk gaat het er vooral om niet als derde in Groep D te eindigen om zo een sterke tegenstander in de achtste finales te ontlopen. Nummer twee Frankrijk heeft ook vier punten en Oostenrijk staat op drie punten. Het nog puntloze Polen is uitgeschakeld.