Koeman ziet minpunt bij Feyenoorders in Oranje: "Daar hebben ze moeite mee"

Jeen Grievink Jeen Grievink
07 nov. 2023, 18:00
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Bondscoach Ronald Koeman heeft maar liefst vijf spelers van Feyenoord opgenomen in zijn voorlopige selectie voor het Nederlands elftal. Hoewel hij erg content is met de prestaties van deze spelers, ziet hij ook moeilijkheden wanneer zij naar Oranje komen. Volgens Koeman kost het soms moeite om bepaalde automatismen eruit te krijgen.

Feyenoord is de laatste tijd goed vertegenwoordigd in de selectie van het Nederlands Elftal. Ook in de meest recente voorlopige selectie, die voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar, zijn door bondscoach Koeman maar liefst vijf Feyenoorders opgenomen. Het is dan ook niet verrassend dat Koeman onder de indruk is van hetgeen de Rotterdammers laten zien de laatste tijd. "Erg goed, in allerlei opzichten", zo stelt hij aan de tafel van Rondo bij Ziggo Sport.

Feyenoorders hebben moeite met andere speelstijl

Echter, het selecteren van een handvol spelers van dezelfde club, brengt ook uitdagingen met zich mee. Zo weet ook Koeman, die stelt dat bepaalde automatismen soms moeilijk om te draaien zijn bij de spelers van Feyenoord als ze bij Oranje komen. Ze hebben moeite om snel een andere speelstijl onder de knie te krijgen, met name als het gaat om de opbouw. Volgens Koeman is het er bij Feyenoord "zo ingeslepen" door trainer Arne Slot en kost het moeite dit in de korte tijd bij Oranje te veranderen.

"Is bij Feyenoord zo ingeslepen"

''Daar zijn best wel wat nuanceverschillen. Daar hebben ze wel moeite mee, want het is bij Feyenoord zo ingeslepen. Als je iets anders wilt of vraagt, of je speelt iets anders als systeem, wil dat nog wel eens moeite kosten", zo verklaart Koeman, die zaterdag 18 november en dinsdag 21 november met 'zijn' Oranje weer moet aantreden. Respectievelijk Ierland en Gibraltar zijn de tegenstanders en de inzet is een ticket voor de groepsfase van het EK van 2024.