Kwakman pleit voor aanvaller in defensie van Oranje op EK

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 jun. 2024, 09:57
Kees Kwakman, analist van ESPN
© ESPN - Kees Kwakman, analist van ESPN

Kees Kwakman hoopt dat bondscoach Ronald Koeman op het EK in Duitsland gaat spelen met Cody Gakpo als wingback in het Nederlands elftal. Doorgaans komt de aanvaller van Liverpool in Oranje uit als linksbuiten, maar Kwakman zou het niet gek vinden de ex-speler van PSV op te stellen als wingback.

"Ik hoop stiekem dat hij het nog met Gakpo wil proberen als linkerwingback”, vertelde Kwakman woensdagavond in het programma Voetbalpraat op ESPN. “België deed dat ook altijd, met Yannick Carrasco als aanvallende en Thomas Meunier als verdedigende”, weet Kwakman, die Gakpo aan de linkerkant zou willen zien en Denzel Dumfries aan de rechterkant: “Verdedigend moeten ze dan ook gewoon hun mannetje staan.”

Artikel gaat verder onder video

Zou jij Cody Gakpo als wingback in Oranje opstellen?

40.7%

59.3%

241 stemmen

Cody Gakpo als wingback in Oranje?

Anco Jansen en Vincent Schildkamp maakten Kwakman direct duidelijk dat het niet in Koeman zijn aard zit om een dergelijke wijziging door te voeren. “Dat had hij dat toch lang al een keer gedaan”, zei Schildkamp tegen Kwakman: “Nee, dat gaat hij ook niet doen”, besefte Kwakman. “Maar daar hoop ik nog eigenlijk stiekem nog”, legde de oud-voetballer uit.

Lees ook: De vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Canada

Kwakman en Schildkamp zijn het erover eens dat Oranje er alles aan moet doen om met aantrekkelijk voetbal voor de dag te komen in Duitsland. “Het moet een keer groots en meeslepend worden in plaats van berekend”, vindt Schildkamp. “Stel zo veel mogelijk aanvallende spelers op”, is het advies van de commentator van ESPN aan de bondscoach.

Lees ook: Bart Verbruggen bedankt voor bijnaam van Valentijn Driessen

Gakpo onthulde eerder al dat hij met Koeman heeft gesproken over zijn plek in het Nederlands elftal. “Ik heb hem daar een paar maanden geleden kort over gesproken, over de linksbuitenpositie. Verder heb ik geen enkele andere positie gehoord. De boodschap op dat moment was dat ik fit moest blijven, dat is gelukt.”

Lees meer over:

Oranje Cody Gakpo Cody Gakpo