Oranje lijkt Kylian Mbappé te ontlopen na vervelend nieuws

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
18 jun. 2024, 06:51
18 jun. 2024, 07:55
Kylian Mbappé heeft een gebroken neus overgehouden aan het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1).
© IMAGO - Kylian Mbappé heeft een gebroken neus overgehouden aan het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1).

Kylian Mbappé is een groot vraagteken voor de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk op het EK in Duitsland. De aanvaller heeft maandagavond een gebroken neus overgehouden aan de groepswedstrijd tegen Oostenrijk (0-1 winst), zo heeft de Franse voetbalbond (FFF) na afloop laten weten.

"Zijn neus ziet er niet goed uit. Het lijkt gebroken", vertelde bondscoach Didier Deschamps meteen al na afloop voor de camera van TF1. "Dit is duidelijk het negatiefste van deze avond. Ja, het is maar een neus, maar zorgwekkend is het wel." Volgens bondsvoorzitter Philippe Diallo is een operatie niet nodig en zal de aanvaller eerst een periode van medische verzorging moeten ondergaan. Een gebroken neus heeft doorgaans zo'n zes weken nodig om weer vast te groeien.

Mbappé moet mogelijk Nederland - Frankrijk missen

Mbappé kwam in de slotfase ongelukkig in botsing met Kevin Danso. De aanvaller kopte de bal en kwam daarna met zijn gezicht tegen de schouder van de verdediger. Na het incident kwam Mbappé nog kort binnen de lijnen om tijd te rekken, maar hij werd direct daarna gewisseld en het theater kwam hem op een gele kaart te staan.

Lees ook: Kenneth Perez schrikt bij Oranje: 'Hij heeft geen klik met teamgenoten'

Op foto's was tijdens de wedstrijd al duidelijk zichtbaar dat zijn neus niet meer recht stond. Voormalig teamarts Fabrice Bryand zag het meteen somber in op de Franse radio en speculeerde zelfs over een mogelijk einde aan het EK voor Mbappé. “Het zou zijn deelname kunnen beëindigen”, aldus Bryand bij L'Équipe du soir. Zelf is de aanvaller zich al aan het beraden over welk type masker hij moet gaan aanschaffen. Op X vroeg hij al om advies.

De tijd moet uitwijzen wat de botsing voor de rest van het EK voor Mbappé betekent. Met een op maat gemaakt masker kunnen voetballers na een neusbreuk doorgaans vrij snel weer in actie komen. Volgens L'Équipe zal Mbappé ongeveer tien dagen rust nodig hebben. Dat zou betekenen dat Frankrijk pas in een eventuele knockout-fase weer over Mbappé kan beschikken en hij ook het laatste groepsduel met Polen moet missen. Dat nieuws is echter nog door niemand van de FFF bevestigd.

Lees ook: Erik ten Hag voorziet één wijziging bij Oranje tegen Frankrijk

Het uitvallen van Mbappé was een extra smet op een toch al niet spetterende avond voor de Fransen. Oostenrijk werd weliswaar met 0-1 verslagen, maar het spel was zeker niet denderend en een eigen doelpunt van Maximilian Wöber was nodig om de ban te breken.

Lees meer over:

Oranje