Lang:'Ik mag van bondscoach niet zo provoceren'

Max Max
06 okt. 2021, 10:25
11 okt. 2021, 22:51
© IMAGO

Kersvers international Noa Lang kwam afgelopen week nog in opspraak bij zijn club, het Belgische Club Brugge. De aanvaller kreeg een gele kaart omdat hij met zijn hoofd tegen het hoofd van tegenstander Wesley Hoedt ging. Gedrag dat eruit moet volgens bondscoach Louis van Gaal: ,,Dat moet hij bij mij niet doen.”

Lang heeft er al over gesproken met de bondscoach:"Wat de bondscoach in de persconferentie duidelijk maakte, heeft hij mij ook duidelijk gemaakt. Dat ik die provocerende dingen niet moet doen. Het is ook een beetje wie ik ben, het zou saai zijn als iedereen hetzelfde is. Dat waardeert Van Gaal ook. Maar het moet wel op de goede manier zijn. Uiteindelijk zit ik toch bij het Nederlands elftal, dus ik zal ook wel dingen goed doen.”

Lang maakte vorig jaar de overstap van Ajax naar Brugge. In Amsterdam stond hij ook wel bekend als 'lastige jongen': "Ik heb die keuze toen heel bewust gemaakt. De Belgische competitie is wel een beetje vergelijkbaar met de eredivisie, alleen is het wat fysieker en meer rennen en vliegen. In de eredivisie is het allemaal wat technischer. Ik krijg bij Club Brugge veel meer vrijheid en mag een beetje ‘zwerven’. Al moet ik ook mijn taken uitvoeren natuurlijk. Maar ik hoef niet de hele tijd tegen de lijn aan te blijven staan. Ik ben een speler die vanuit het niets iets kan creëren, dat kan meer vanuit een vrije rol.”

De aanvaller hoopt zijn debuut te maken in de komende interlands: “Het zou mooi zijn als ik maandag in De Kuip tegen Gibraltar mag spelen. In mijn eigen stad, dat zou het wel compleet maken.”

Lees meer over:

WK 2022 Louis Van Gaal Noa Lang