Mee met Oranje naar het WK 2022? Lees hier waar je rekening mee moet houden

Max Max
08 dec. 2022, 16:16
08 dec. 2022, 20:16
© IMAGO

Wanneer het WK voetbal eraan zit te komen zit menig voetballiefhebber hier al ver van tevoren naar uit te kijken. Natuurlijk hopen we met z’n allen op een ding: dat Oranje er met de winst vandoor zal gaan. Die droom lijkt op het moment van schrijven nog niet in duigen te zijn gevallen, want Oranje zit er nog steeds in en zelfs de kwartfinale van het WK 2022 zit eraan te komen. Dat wordt een en al spanning en sensatie!

Wil jij last minute Oranje in Qatar aanmoedigen en de optimale WK-ervaring te beleven, of lijkt het je leuk om ooit het Nederlands elftal in het buitenland aan te kunnen moedigen? Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden, zodat je goed voorbereid kunt genieten van de vetste voetbalwedstrijd van je leven.

1. Een reisverzekering afsluiten

Een wedstrijd meepakken waarbij Oranje speelt, dat is natuurlijk de droom van vrijwel iedere voetballiefhebber. Het is in dat geval wel belangrijk om een aantal zaken in je achterhoofd te houden. Om Oranje in het buitenland te kunnen aanmoedigen – en dat geldt natuurlijk voor iedere reis – moet je allereerst een reisverzekering afsluiten. Wanneer je Oranje in Qatar wil aanmoedigen, is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten die werelddekking heeft. Zo’n reisverzekering dekt bijvoorbeeld ook buiten Europa de kosten bij een ongeval. Wel zo handig om te hebben, dus.

Heb je naast Qatar meerdere tripjes gepland naar het buitenland? Dan kan je overwegen om wellicht een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je betaalt een klein bedrag per maand en zo weet je zeker dat je voor iedere reis, zelfs tijdens een weekendje weg, bent verzekerd. Sluit bijvoorbeeld dereisverzekering vanInSharedaf: zo ga je altijd goed voorbereid op weg.

2. Denk aan je belangrijke documenten

Wanneer je Oranje wil aanmoedigen in het buitenland is het goed om de belangrijke documenten op orde te hebben. En met belangrijke documenten bedoelen we natuurlijk het identiteitsbewijs en een eventueel visum. Het is belangrijk om je hier van tevoren goed in te verdiepen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan en je optimaal kunt genieten van de voetbalwedstrijd.

Voor Qatar heb je een paspoort nodig. Let ook op de vervaldatum van je paspoort, want het paspoort moet nog sowieso zes maanden geldig zijn op het moment dat je naar Qatar reist. Naast het paspoort mag je ook het visum niet vergeten. Je kunt voor Qatar een tijdelijk visum regelen. Dit kun je vrij eenvoudig online doen. Als laatst moet je een app downloaden waarmee je je coronabewijs kunt laten zien.

3. Wees op de hoogte van het reisadvies

Voor ieder land gelden er bepaalde reisadviezen: zo ook wanneer je van plan bent om naar Qatar te gaan. Het is belangrijk om zowel voor en tijdens de reis dit reisadvies goed in de gaten te houden, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in dat land. Houd bijvoorbeeld rekening met de regels in het verkeer, de veiligheidsrisico’s en sla telefoonnummers op die je kunt bellen in geval van nood.

4. Inpakken en gaan!

Heb je de belangrijke documenten bij je en ben je op de hoogte van de regels in het land waar je naartoe gaat? Dan ben je bijna klaar voor vertrek! Nu is het tijd om de koffer in te pakken. Neem geschikte kleding mee: check dus van tevoren ook altijd de weersverwachtingen. Zo is het in Qatar in de winter nog steeds lekker aangenaam, dus naast je Oranje-kloffie is een luchtige linnen outfit is zeker geen overbodige luxe. Vergeet ook je zonnebril en zonnebrand niet, want naast de wedstrijden kun je heerlijk vertoeven in Qatar. Op naar een onvergetelijk WK!

Lees meer over:

Zijlijn Argentinië WK 2022