Memphis Depay baalt: 'Ik wil starten'

Max Max
15 nov. 2022, 10:40
15 nov. 2022, 10:40
© IMAGO

Eind september speelde Memphis Depay zijn laatste officiële wedstrijd. In de Nations League wedstrijd tussen Nederland en Polen liep hij een hamstringblessure op. Sindsdien ligt hij eruit en speelde hij geen minuut meer bij zijn club FC Barcelona.

Net op tijd voor het WK is Memphis echter weer fit. "Ik timmer aan de weg en voel me fit", zei Memphis na afloop van de training maandagmiddag. "Ik heb de afgelopen weken keihard getraind. Ik ben blij dat ik voor het eerst in groepsverband heb kunnen trainen. Het voelt als vanouds. Het is helaas lang geleden." Tijdens het herstel kreeg Memphis een terugslag, daarom duurde zijn terugkeer langer dan gedacht.

Van Gaal gaat voorzichtig zijn met Memphis en zal hem niet laten starten tegen Senegal aanstaande maandag, het eerste duel van Oranje dit WK. "Ik kan zeggen: dat wist ik al", aldus Memphis. "We communiceren goed met elkaar, we hebben een goede band. Je doelt toch op de woorden dat ik niet ga starten? Natuurlijk was dat moeilijk om te horen. Maar we weten allebei wat verstandig is."

Ook al is hij het er niet mee eens, hij zal niet tegen de bondscoach in gaan in dit geval: "Daar gaat het niet om. Het gaat erom wat hij voor een visie heeft en wat het beste voor mij en het team is. Ik moet eerlijk zeggen: soms moet ik in bescherming genomen worden. Ik wil heel graag. Ik wil hier mijn bijdrage leveren. Niet één wedstrijd, maar het hele toernooi."

Lees meer over:

WK 2022 Memphis Depay