Memphis Depay confronteert journalist: ‘Je kon niet wachten om dat te vragen…’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
17 jun. 2024, 07:10
17 jun. 2024, 10:09
Memphis Depay na afloop van de 1-2 zege van Nederland op Polen
© De Telegraaf - Memphis Depay na afloop van de 1-2 zege van Nederland op Polen

Memphis Depay kwam zondag wederom met een zweetband op de proppen. De aanvaller van het Nederlands elftal droeg ook in de EK-wedstrijd tegen Polen (1-2) een zweetband, maar dit keer met een gepersonaliseerde tekst. De Telegraaf-presentator Pim Sedee wilde hier het fijne van weten en vroeg Depay na afloop op de man af.

Depay had aan de voorkant het cijfer tien laten borduren, terwijl aan de andere kant de tekst ‘who cares’ was te lezen. “Wij zaten hoog op de perstribune, maar wat had je nu precies op je haarband staan?”, vroeg Sedee zich af. De Oranje-international schoot direct in de lach. “Je kon niet wachten om dat te vragen, hè!”, reageerde hij.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Kenneth Perez looft basisspeler van Oranje: ‘Steengoed, weergaloos’

Het is in de afgelopen dagen al vaak gegaan over het opvallende accessoire van Depay. De aanvaller droeg het attribuut voor het eerst in de oefenwedstrijd tegen Canada (4-0), waarna er veel ophef ontstond. Sedee constateerde dat er veel Nederlanders meegaan in de ‘hype’ van Depay. “Dat is speciaal toch?”, zegt de aanvaller.

Lees ook: Valentijn Driessen voorziet het ergste voor Wout Weghorst na zondag

“Het is nooit echt mijn bedoeling geweest, maar dat is toch leuk dat zoiets ontstaat? Ik maak er geen randzaak van, ik speel lekker met dat ding om en het zit goed. Ik wil er niet te veel aandacht voor. Ik weet als ik hem omdoe, dat er reacties komen. Maar ik kan jeugdfoto’s online gooien dat ik die band al om had”, sluit Depay af.

Het is niet voor het eerst dat Depay in de schijnwerpers staat vanwege zijn kledingkeuzes en ook niet voor het eerst dat hij het mikpunt is van kritiek en spot om deze reden. In 2015, toen Depay zich meldde bij Oranje, ging het ook al eens over een opvallend hoofddeksel: hij droeg een grote hoed. Ook toen reageerde hij nuchter: "Ja, dat is een hoed. Is dat flamboyant? Het is gewoon een hoed, ik vind dat mooi."

Lees meer over:

Oranje Memphis Depay EK2024