Memphis spoedig terug bij Oranje? Simeone deelt update: 'Als God het wil'

Jeen Grievink Jeen Grievink
14 nov. 2023, 09:29
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Memphis Depay (29) staat al enige tijd aan de kant met een spierblessure, maar "als God het wil" keert de aanvaller spoedig weer terug op het veld. Dit zegt Diego Simeone, zijn trainer bij Atlético Madrid. De Argentijnse coach hoopt dat het Nederlands elftal als een stimulans werkt voor Memphis.

Al sinds eind september zit Memphis in de lappenmand, nadat hij op de training van zijn club geblesseerd raakte. Zijn herstel gaat echter de goede kant op en Simeone hoopt hem spoedig weer te kunnen verwelkomen op het trainingsveld van Atlético Madrid. Met een beetje hulp van God en de stimulans van het Nederlands elftal, verwacht Simeone dat Memphis snel terugkeert. Dit liet de Argentijnse coach weten in het radioprogramma El Larguero van Cadena SER.

Spoedig terug op trainingsveld

In de uitzending van het radioprogramma gaf Simeone een update over de situatie van Memphis - en hij klonk hoopvol. "Als God het wil, keert Memphis volgende week al terug bij de groep", zo liet hij weten. Ook vertelde Simeone dat de medische staf niet had verwacht dat Memphis zo lang uit de roulatie zou zijn. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert van 24 september j.l., toen Memphis met zijn Atlético Madrid met 3-1 wist te winnen van stadsrivaal Real Madrid.

Oranje stimulans voor Memphis

Het feit dat het Nederlands elftal zich zeer waarschijnlijk komende week gaat kwalificeren voor het EK van 2024, zal als een stimulans werken voor Memphis om spoedig terug te keren en zijn vorm te hervinden. "Ik ben er zeker van dat zijn toekomst bij Oranje een stimulans voor hem is en hem zal helpen om ons weer te helpen", zo vertelt Simeone. "Hij heeft de kwaliteiten, maar hij moet wel in orde zijn."