Met Van Gaal op jacht naar WK 2022

Max Max
26 jul. 2021, 13:21
12 okt. 2021, 13:58
© IMAGO

Onder leiding van de nieuwe bondscoach Louis van Gaal gaat het Nederlands elftal op jacht naar het WK 2022. De kwalificatie begon afgelopen maart en wordt komende september hervat met een uitduel tegen Noorwegen.

Oranje verloor het eerste kwalificatieduel met Turkije, maar heeft kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar nog volledig in eigen hand. Onder meer door het gelijke spel van Turkije.

Oranje heeft volgens de beste bookmakers nog altijd een zeer goede kans om zich te plaatsen voor het WK. Turkije en Noorwegen volgen op gepaste afstand en Montenegro, Gibraltar en Letland hebben eigenlijk niet of nauwelijks kans. Op Bemybet.com vind je de beste bookmakers om in te zetten op de kansen en wedstrijden van Oranje.

De resterende wedstrijden van Oranje

Het Nederlands elftal heeft in de WK-kwalificatie tot dusver drie duels gespeeld. Na de nederlaag tegen Turkije volgden overwinningen op Letland en Gibraltar. In september vervolgt Oranje de jacht op het WK 2022 met het duel tegen Noorwegen, maar welke duels staan er daarna nog op het programma?

Drie interlands in zeven dagen in september

Drie dagen na het duel met Noorwegen staat op 4 september al Nederland – Montenegro op het programma. Het duel met de Montenegrijnen is de eerste keer dat beide landen elkaar treffen. Oranje zal een overwinning nodig hebben om kans te houden op het WK.

Op 7 september, nog drie dagen na het vorige duel, staat ook nog het thuisduel Nederland – Turkije op de planning. Een cruciaal duel voor Oranje, zeker omdat in maart in Turkije met 4-2 verloren werd. Een overwinning op de Turken zal geboekt moeten worden, anders wordt directe plaatsing voor het WK een lastig verhaal.

De twee interlands in Oktober

In oktober heeft Oranje het een klein beetje rustiger dan in september. Op 8 en 11 oktober wordt achtereenvolgens gespeeld tegen Letland(uit) en Gibraltar(thuis). Twee duels die Oranje normaal gesproken vrij eenvoudig zou moeten kunnen winnen. En dat is nodig ook, want een maand later wacht de apotheose van de poule.

De laatste twee interlands in november

In november zal vermoedelijk definitief de beslissing vallen in de poule van Oranje. Met een uitduel in Montenegro(13 november) en een thuisduel tegen Noorwegen(16 november) sluit het Nederlands elftal deze WK-kwalificatie af. Het zou zomaar kunnen dat het laatste thuisduel tegen Noorwegen beslissend zal zijn in deze kwalificatiereeks.

Kortom, Louis van Gaal is pas net aangesteld, maar kan nu al vol aan de bak. Hij zal in de resterende zeven duels bijna alles moeten winnen om zich direct te plaatsen voor het WK in Qatar, dat in de winter van 2022 gespeeld wordt. Een mooie klus voor Van Gaal.

Lees meer over:

WK 2022