Steven Bergwijn geeft boodschap af aan Ronald Koeman

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
13 mei 2024, 09:54
13 mei 2024, 10:05
© IMAGO

Volgens Mike Verweij heeft Steven Bergwijn zich zondagmiddag in positieve zin laten zien aan Ronald Koeman. Binnen tien minuten maakte de linksbuiten van Ajax een hattrick tegen Almere City (3-0). De journalist van De Telegraaf gelooft dat ‘de wapens’ van de aanvaller van grote waarde kunnen zijn voor Oranje tijdens het komende EK in Duitsland.

In een saaie wedstrijd zorgde Bergwijn in zijn eentje voor alle hoogtepunten. Na 29 minuten maakte hij de 1-0 en kort daarna schoot hij op fraaie wijze ook de 2-0 en 3-0 binnen. “Bergwijns hattrick zal niet alleen John van ’t Schip deugd hebben gedaan, maar ook Ronald Koeman. De Amsterdammer heeft in de 32 interlands die hij speelde nooit verzaakt en staat op de nominatie mee te gaan naar het EK in Duitsland”, schrijft Verweij in De Telegraaf.

Gaat Steven Bergwijn mee naar het EK?

Door zijn goals tegen Almere City komt Bergwijn dit seizoen op twaalf competitietreffers, daarnaast gaf hij ook nog eens vier assists. In totaal speelde de aanvoerder van Ajax dit seizoen 23 wedstrijden in de Eredivisie. “Met zijn doelpunten in speelronde 33 liet hij de bondscoach zien over wapens te beschikken die Oranje mogelijk goed kan gebruiken”, aldus Verweij. De aanvaller reageerde zelf ook op de situatie rondom hem en Oranje. “Ik heb gesprekken met de bondscoach gehad en moet gewoon zorgen dat ik fit ben. Dan is het afwachten wat hij doet”, zo vertelt hij.

Lees ook: PSV-uitblinker krijgt slecht nieuws van Koeman

“Het is nog steeds een droom om mee te gaan naar het EK. Ja, het klopt dat ik wel van waarde ben geweest in Oranje. Ja, ook onder de huidige bondscoach. Ik denk dat hij wel weet wat hij aan een fitte Steven Bergwijn heeft”, besloot hij.