Modric over Oranje: 'Jong, getalenteerd en met thuisvoordeel'

Max Max
13 jun. 2023, 20:35
13 jun. 2023, 20:35
© IMAGO

Kroatië-vedette Luca Modric vindt het prachtig dat hij met zijn land de Final Four van de Nations League mag spelen. Hij en zijn team zijn dan ook klaar voor de halve finale tegen Nederland.

Makkelijk zal het echter niet worden, denkt Modric: "Nederland is jong en getalenteerd, en wordt steeds beter. Dat hebben we afgelopen WK in Qatar gezien. Daarbij hebben ze het thuisvoordeel." Het duel wordt namelijk gespeeld in De Kuip, omdat Nederland het gastland is van deze editie van de finaleronde van de Nations League.

De afgelopen WK's was Kroatië twee keer dicht bij de winst. In 2018 werd de finale verloren van Frankrijk en in 2022 in Qatar was de halve finale het eindstation. Kroatië wist nog wel derde te worden door Marokko te verslaan in de strijd om de derde plek. Nu zou Modric maar wat graag de beker pakken:"Het kan mijn laatste kans op een prijs zijn", aldus Modric. "Ook dit zal een geweldige prijs zijn. Het is een beker binnen handbereik. We gaan ons best doen en kunnen hopelijk ons doel bereiken."

Modric heeft vertrouwen in eigen team: "We hebben kwaliteit, en daarnaast ons karakter. Daarbij hebben we onze liefde om voor Kroatië te spelen, voor dit shirt. Die vaderlandsliefde stuwt ons naar grote hoogten."

'Modric maakt ons beter'

 Ook bondscoach Dalic wil de beker graag mee naar huis nemen: "Ik hoop op een prijs, niemand rekent op ons, net als bij de afgelopen WK's. We schrijven geschiedenis en zijn blij en trots." Dalic ziet Oranje echter ook als zware tegenstander: "Het is het thuisland, ze zijn snel en sterk. Maar ik ben altijd optimistisch."

Dalic is tenslotte lovend over zijn ervaren pupil: "Ik verwacht dat Modric ons een goed resultaat brengt. Hij is de sleutelspeler, de aanvoerder. Geeft nooit op. Als jonge spelers hem zien, worden ze beter. Modric maakt ons allemaal beter."