Nederlands bekendste scout weet wie nummer één spits van Oranje moet worden

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
08 jun. 2024, 15:46
09 jun. 2024, 09:58
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Piet de Visser is niet te spreken over het optreden van Brian Brobbey in de oefeninterland tussen het Nederlands elftal en Canada (4-0 winst). De spits van Ajax verscheen donderdagavond voor het eerst aan de aftrap bij Oranje, in zijn tweede interland, maar slaagde er niet in een onomstreden indruk achter te laten. Volgens De Visser komt Brobbey momenteel nog ‘tekort’ om de eerste spits van het Nederlands elftal te zijn.

“Die vond ik heel matig spelen”, vertelt Nederlands bekendste scout zaterdag in gesprek met De Telegraaf. Brobbey kreeg vlak voor rust nog dé mogelijkheid om Oranje op een 1-0 voorsprong te zetten, maar kreeg de bal niet langs de Canadese doelman. De Visser is van mening dat Brobbey nog de nodige stappen moet zetten voordat hij de eerste spits van Oranje kan zijn. “Iedereen roept dat hij dé spits moet zijn van Oranje, maar dat is hij zeker nog niet. Daarvoor komt hij echt nog tekort.”

Artikel gaat verder onder video

Hoort Brian Brobbey in de basis van Oranje thuis?

26.8%

73.2%

1543 stemmen

“Brobbey heeft enorm veel talent, maar hij moet nog scherper en fitter worden. Het zit er wél in. Alle voorwaarden zijn aanwezig voor hem om in de toekomst de nummer één spits van Oranje te worden. Ik ben een Brobbey-fan, maar hij moet wel echt stappen gaan maken.” Met 22 doelpunten en 12 assists in 43 wedstrijden in alle competities was Brobbey vorig seizoen dé uitblinker bij Ajax, dat verder een dramatische voetbaljaargang beleefde.

Lees ook: Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

Brobbey is niet de enige Oranje-aanvaller die donderdagavond niet in de smaak viel bij De Visser. De meesterscout toont zich eveneens kritisch op het optreden van Memphis Depay. De linksbuiten, transfervrij na zijn vertrek bij Atlético Madrid, opende weliswaar de score, maar haalde volgens De Visser zeker niet het niveau dat Nederland van hem mag verwachten.

Lees ook: EK 2024: De selecties van alle landen op een rij

“Memphis had twee goede acties, de goal op de voorzet van Frimpong en de geweldige dieptepass op Brobbey, maar hij had ook vijf keer balverlies. Dat is te veel voor een speler met de grote kwaliteiten van Memphis. Dat moet echt nog een stapje beter om een beslissende rol te gaan vervullen op de eindronde”, zo klinkt het.