Nigel de Jong praat met Couhaib Driouech over Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
29 mrt. 2024, 19:47
29 mrt. 2024, 19:54
© IMAGO

De KNVB heeft gesproken met Couhaib Driouech over een eventuele interlandloopbaan voor Nederland. De aanvaller van Excelsior werkt zijn interlands af voor de Onder 23 van Marokko, waarmee hij vorig jaar zomer de jeugdeditie van de Afrika Cup veroverde. Journalist Mike Verweij van De Telegraaf claimt dat directeur topvoetbal Nigel de Jong en Driouech contact hebben gehad over zijn mogelijke toekomst als A-international.

“Hij schijnt een gesprek te hebben gehad”, zo verzekert Verweij in de voetbalpodcast Kick-Off van het dagblad. Waar en wanneer dat gesprek heeft plaatsgevonden wordt niet duidelijk in de podcast. Collega-journalist Valentijn Driessen snapt daar weinig van. “Dat is een speler van Excelsior. Gaan we nu met spelers van Excelsior praten?” Verweij: “Over een jaar is hij misschien speler van PSV.” Driessen repliceert: “Bankzitter bij PSV dan.”

Nigel de Jong praat met Couhaib Driouech

Driouech, 21 jaar, leek afgelopen winter een transfer naar Feyenoord of PSV te maken, maar om uiteenlopende redenen bleef hij uiteindelijk bij Excelsior. Hij had ook diverse opties in het buitenland, maar hij gaf de voorkeur aan een binnenlandse overstap. Driouech lijkt hoe dan ook bezig aan zijn laatste maanden in Kralingen. In 93 officiële wedstrijden was hij goed voor 12 doelpunten en 13 assists.

Driessen herhaalt dat hij nog niet onder de indruk is van De Jong, die begin 2023 werd aangesteld bij de KNVB. “Als je een grote mond hebt en zegt dat Nederland voor de top gaat en het hoogst haalbare, dan moet je als directeur zelf ook wel leveren. Al wordt bij de KNVB nooit iemand afgerekend op wat hij of zij wel of niet doet. Tot dusver heeft Nigel de Jong heel weinig succes geboekt.”

Lees ook: ‘Koeman neemt Oranje-speler in topvorm niet mee naar EK’

“Op het WK zei hij dat die vrouwen voor de finale gingen, maar de volgende ronde lagen ze eruit. Nu gaan ze ook niet mee naar de Olympische Spelen. Het Nederlands elftal werd zoek getikt in de Nations League, Onder 17 en Onder 19 gaan niet naar het EK. Dean Huijsen kiest voor Spanje, Lily Yohannes voor Amerika. Dat zijn wel allemaal zaken die op het bordje van De Jong liggen, dat zijn zijn dossiers", besloot Driessen.