Noppert groeit in Oranje: 'Die eerste bal pakken is lekker'

Max Max
03 dec. 2022, 20:35
03 dec. 2022, 20:35
© IMAGO

Andries Noppert keepte opnieuw een prima wedstrijd in het shirt van Oranje. Het vierde duel van de doelman dit WK eindigde in een 3-1 overwinning, en daar was Noppert blij mee.

"Dit is lekker he", begon de doelman lachend tegenover de NOS. "Je weet dat het lastig kan worden tegen zo'n team. En als je hem dan 3-1 wint en met de groep alles voor elkaar doet is dat mooi.”

Oranje ging moeizaam van start en had Noppert direct nodig: "Dat was lastig op voetballend gebied, en zij gingen als de brandweer. Maar het interesseert met niet hoe we het doen, als we maar winnen. Als je je team kan helpen en als dan ook nog wint, is dat extra speciaal. Voor een keeper is het lekker als je de eerste bal pakt, dan zit je er beter in.”

Tegen wie Oranje in de volgende ronde komt te staan is nog niet bekend op het moment van het interview. Noppert denkt echter dat Argentinië wint van Australië: "Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Die wedstrijd gaan we vanavond even kijken. Tegen Messi? Ja, die ballen moet je ook pakken.”

Lees meer over:

WK 2022 Andries Noppert