Opstelling voor België - Nederland

Max Max
03 jun. 2022, 09:09
03 jun. 2022, 19:50
© IMAGO

Vanavond staat in het Koning Boudewijnstadion het Nations Leagueduel België - Nederland op het programma. In welke opstelling zal bondscoach Louis van Gaal Oranje laten starten?

Verder bouwen aan systeem

Oranje zal in de komende duels verder willen bouwen aan het nieuwe systeem dat Van Gaal wil spelen. Het is een mix tussen 1-5-2-3 en 1-3-4-3, afhankelijk van hoe de tegenstander precies staat.

Doelman is Jasper Cillessen. Achterin kiest Van Gaal de keuze voor Jurriën Timber, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Op de flanken vinden we Daley Blind en Denzel Dumfries terug. Op het middenveld staan Frenkie de Jong, Davy Klaassen en Steven Berghuis. Het aanvalsduo bestaat uit Steven Bergwijn en Memphis Depay.

De opstelling van Nederland tegen België:

Cillessen; Timber, Van Dijk, Aké en Dumfries, Blind; F. de Jong, Klaasen en Berghuis; Bergwijn en Depay.

De wedstrijd staat in het teken van de voorbereiding op het WK dat in november begint. Ook al is het een wedstrijd in de Nations League, België - Nederland zal vooral gebruikt worden als testcase. Van Gaal zei daarover op de persconferentie: "Het is vooral een ontmoeting in de voorbereiding op het WK. Ik ben op zoek naar mijn beste team.”

Helaas zal Oranje niet alle wedstrijden in dezelfde opstelling kunnen spelen, aangezien er vier duels in elf dagen op het programma staan en enkele spelers ontbreken. Van Gaal zal dus ook wisselen in zijn opstellingen: "Dat moet ook wel met vier duels in elf dagen”, zei hij. "We spelen nooit met onze beste ploeg, want we missen veel geblesseerde spelers en spelers die bij Jong Oranje zitten. De beste ploeg gaat zich vanzelf formeren."