De opstelling voor Nederland - Polen

Max Max
11 jun. 2022, 19:29
11 jun. 2022, 20:34
© IMAGO

Vanavond staat met Nederland - Polen in Rotterdam het derde Nations League duel in acht dagen op het programma. Wat is de opstelling van Oranje tegen de Polen? Van Gaal kiest voor bijna dezelfde namen als tegen België. De aanvoerder vanavond is Memphis Depay.

Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Polen gaf Van Gaal al een duidelijk signaal af. Volgens hem konden de spelers die tegen Wales in de basis stonden namelijk niet opnieuw vanaf de start spelen tegen Polen. Dat zou betekenen dat Oranje grotendeels in de opstelling speelt waarin het vorige week tegen België speelde.

In de goal kiest hij echter toch voor Mark Flekken, die tegen Wales ook keepte. In het trio dat voor hem staat is er ook één wijziging ten opzichte van het duel met de Belgen. Virgil van Dijk is er namelijk niet meer bij, zijn plek wordt vermoedelijk ingenomen door Stefan de Vrij. Jurriën Timber en Nathan Aké zijn de andere centrale verdedigers.

Op de flanken staan Denzel Dumfries en Daley Blind. Centraal op het middenveld Frenkie de Jong en Steven Berghuis met vlak voor hen Davy Klaassen.

Voorin staat het duo Steven Bergwijn en Memphis Depay, die net als tegen de Belgen voor de doelpunten moeten gaan zorgen.

De opstelling voor Nederland - Polen:

Flekken; Timber, De Vrij, Aké en Dumfries, Blind; F. de Jong, Klaasen en Berghuis; Bergwijn en Depay (C).