Koeman verrast met Simons én Frimpong tegen Frankrijk

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
21 jun. 2024, 19:37
21 jun. 2024, 19:59
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

De opstelling van het Nederlands elftal tegen Frankrijk is bekend. Bondscoach Ronald Koeman kiest vrijdagavond vanaf 21.00 uur voor een opstelling met één wijziging ten opzichte van de groepswedstrijd tegen Polen (1-2 winst) van afgelopen zondag. Joey Veerman start op de bank en Koeman laat Jeremie Frimpong als rechtsbuiten aan het startsignaal verschijnen.

Bart Verbruggen staat onder de lat in de Red Bull Arena in Leipzig en heeft een defensie met Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké voor zich. Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders vormen op het middenveld als respectievelijk controleur en pendelaar het blok achter nummer tien Xavi Simons. De aanval van Oranje bestaat uit Frimpong, Memphis Depay en Cody Gakpo.

Artikel gaat verder onder video

Lees meer: Waar en hoe laat wordt Nederland - Frankrijk uitgezonden?

Koeman wijzigt Oranje op één plaats tegen Frankrijk

Nederland en Frankrijk staan vrijdag voor de dertigste keer in de geschiedenis tegenover elkaar. Elf keer won Oranje, viermaal eindigde de ontmoeting onbeslist en vijftien keer waren de Fransen de betere partij. Sinds 2014 speelde Nederland acht keer tegen Frankrijk en liefst zevenmaal werd er verloren, waaronder tweemaal in 2023: 4-0 in maart en 1-2 in oktober. Alleen in november 2018, 2-0, kon er gejuicht worden. Liefst vijf van de elf Nederlandse overwinningen waren overigens voor de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook: Oranje heeft vanavond een groot probleem: de Franse Litmanen

Artikel gaat verder onder video

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Frimpong, Depay en Gakpo.

Opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández; Dembélé, Tchouameni, Kanté, Rabiot; Thuram en Griezmann.

Nederland - Frankrijk eindigt in een ...

43.1%

36.8%

20.0%

1287 stemmen