Oranje-speler voelt zich ondergewaardeerd in Nederland: ‘Het slaat nergens op’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 jun. 2024, 12:50
07 jun. 2024, 09:34
De spelers van het Nederlands elftal op een training in Zeist.
© IMAGO - De spelers van het Nederlands elftal op een training in Zeist.

Marten de Roon voelt zich ondergewaardeerd in Nederland. De middenvelder van Atalanta en het Nederlands elftal is van mening dat zijn waarde voor het team door critici te vaak over het hoofd wordt gezien. De Roon leek deel uit te gaan maken van de selectie van Ronald Koeman voor het EK in Duitsland, maar door blessureleed is hij er toch niet bij en dat vond hij eerder al 'heel pijnlijk'.

“Ik word een beetje ondergewaardeerd, jawel. Het is altijd makkelijk zeggen wat ze doen en ik vind ook niet dat ik elke wedstrijd goed heb gespeeld. Maar ik wil wel eens een keer een echte analyse van een wedstrijd zien”, benadrukt De Roon in de podcast SEG Stories van zijn zaakwaarnemersbureau SEG.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: De vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Canada

“Als Marten de Roon wordt opgesteld om ballen af te pakken of gaten dicht te lopen en ik mis zes passes, dan moet ik afgerekend worden op hoeveel ballen ik afpak”, oordeelt de middenvelder, die denkt dat het te maken heeft met het feit dat hij in binnen- en buitenland nooit voor absolute topclubs heeft gespeeld. Toch heeft De Roon, goed voor 42 interlands, 270 wedstrijden in de Serie A en 33 duels in de Premier League achter zijn naam staan.

Lees ook: Bart Verbruggen bedankt voor bijnaam van Valentijn Driessen

“Het is altijd zo makkelijk om het af te schuiven op de makkelijkste prooi. Wat onbekender en niet bij de top drie in Nederland gespeeld, maar volgens mij speel ik al zeven/acht jaar in Italië op het allerhoogste niveau”, benadrukt hij. “Dan weet je wel dat je echt kunt voetballen. Het is een beetje makkelijk en die jongens van het Nederlands elftal waarderen me dan wel. Soms slaat het helemaal nergens op.”