Dit zegt Marten de Roon over het missen van het EK

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
05 jun. 2024, 19:30
05 jun. 2024, 19:38
Marten de Roon
© Imago - Marten de Roon mist het EK door een blessure

Marten de Roon maakt een lastige periode door. Door een blessure mist hij met Oranje het EK en dat is niet makkelijk voor de middenvelder van Atalanta. "Het is de raarste anderhalve week die ik heb meegemaakt.”

In de finale van de Coppa Italia tegen Juventus (1-0 verlies) liep De Roon een hamstringblessure op. De middenvelder voelde meteen dat het mis was. "Ik moest nog drie à vier stappen nemen om de goal te voorkomen, wat ook gebeurde. Ik voelde gelijk een pijnscheut. Mijn eerste gedachte was dat ik eruit moest en dat ik het team niet meer kon helpen in de finale, maar ook direct aan de Europa League-finale, die in mijn gedachten stond als de belangrijkste wedstrijd ooit”, zo vertelt hij in een podcast van zaakwaarnemerskantoor SEG.

Artikel gaat verder onder video

Marten de Roon mist het EK met Oranje

Atalanta speelde vorige maand in de finale van de Europa League tegen Bayer Leverkusen. Door drie doelpunten van Ademola Lookman won de Italiaanse club won met 3-0. De Roon speelde in die wedstrijd dus niet mee. "Ik wist direct dat het onmogelijk was om te spelen. Dat heeft pijn gedaan. Daar ben ik echt drie, vier dagen verdrietig over geweest."

Lees ook: Oranjespeler Davy Klaassen is getrouwd met zijn partner

Uiteindelijk nam ook bondscoach Ronald Koeman contact met De Roon op. “Dat was heel pijnlijk. Ik weet niet of het heel erg tot me doordrong. Totdat eigenlijk het Nederlands elftal postte van: De Roon gaat niet mee. Toen kwam er een soort van besef van: Je bent er niet bij. In de afgelopen vijf, zes jaar ben je er altijd bij geweest. Al die berichten van die jongens maken het pijnlijker. Dan denk je: ik had er bij moeten zijn."

De Roon was volgens journalist Valentijn Driessen in principe zeker van een plek in de definitieve EK-selectie van Koeman. De middenvelder speelde tot dusver 42 interlands en hij scoorde één keer. Op 13 november 2016 debuteerde hij in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (3-1 winst).