Oranje tegen België in Nations Leage

Jildert Jildert
22 dec. 2021, 19:52
22 dec. 2021, 20:16
© IMAGO

Het Nederlands elftal is bij de loting voor de Nations League in een behoorlijk zware poule terechtgekomen. België, Polen en Wales zijn de tegenstanders in de derde editie van het toernooi, dat begin juni van start gaat. De overige wedstrijden worden in september gespeeld, een paar maandjes voor het WK in Qatar.

In de vorige editie van de Nations League eindigde Nederland tweede in een groep met Italië, ook Polen en Bosnië en Herzegovina. De Italianen plaatsten zich toen voor de Final Four. In de eerste editie van het toernooi verloor Oranje de finale van Portugal.

De statistieken tegen België zijn de laatste jaren niet zo rooskleurig: de laatste overwinning op onze zuiderburen dateert uit 1997. In de acht wedstrijden daarna kon Oranje niet winnen. De laatste ontmoeting eindigde in een gelijkspel (1-1). Arnaut Danjuma maakte toen een doelpunt. Tegen Polen en Wales heeft Nederland betere statistieken: de laatste ontmoetingen tegen deze landen werden winnend afgesloten.

Nederland bevindt zich nog altijd in Divisie A van de Nations League. De vier groepswinnaars in deze divisie stromen maken in een knockoutfase uit wie de Nations League-trofee omhoog houdt. Die eindrondes worden in juni 2023 gespeeld, met de finale op 18 juni.