Oranje treft Frankrijk en Ierland in EK-kwalificatie

Max Max
10 okt. 2022, 13:35
10 okt. 2022, 13:35
© IMAGO

Het Nederlands elftal heeft geen gunstige loting tijdens de EK-kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland. Nederland treft Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar, een stevige loting voor plaatsing voor het EK, al mag dat op papier natuurlijk geen probleem zijn.

Nederland zat in pot 1 en zou zodoende een land uit de zwakkere pot 2 loten. Pech voor Oranje dus, dat met Frankrijk en Engeland ook twee sterke landen in de tweede pot zaten. Frankrijk kwam uiteindelijk uit de koker gerold voor Oranje.

Behalve de regerend wereldkampioen treft Oranje Ierland uit pot 3, Griekenland uit pot 4 en Gibraltar uit pot 5. Vooral Griekenland was de zwaarste optie uit hun pot.

De nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK 2024 in Duitsland. Nummers drie hebben nog een kans via de play-offs en ook via de Nations League Final Four heeft Oranje nog een uitweg mocht het niet lukken tijdens de reguliere kwalificatie.

Het EK 2024 wordt in juni en juli van 2024 gehouden. De kwalificatiewedstrijden vinden plaats in maart, juni, september, oktober en november van 2023. Oranje speelt in juni geen kwalificatieduels omdat dan de Final Four van de Nations League gespeeld wordt.