Oranjefans leven in onzekerheid toe naar duel met Roemenië: 'KNVB is aan het overleggen'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
28 jun. 2024, 11:03
28 jun. 2024, 11:08
Oranjefans, Oranje, Nederlands elftal, Nederland - Roemenië
© IMAGO - Oranjefans vieren feest tijdens het EK

Het is nog onzeker of er voorafgaand aan de achtste finale tussen Roemenië en het Nederlands elftal weer een Oranjemars wordt gehouden. Vanwege de grote afstand tussen het centrum en de Allianz ArenA, waar de wedstrijd gespeeld wordt, staat de tocht op losse schroeven.

In Hamburg, Leipzig en Berlijn, waar Oranje de groepswedstrijden afwerkte, waren de Oranjemarsen een groot succes. Tienduizenden Oranjefans liepen in een lange stoet hossend en zingend achter de befaamde Oranjebus aan. De tocht ging viraal op internet en trok de aandacht van media uit binnen- en buitenland. “De KNVB is nu aan het overleggen, dus het is gewoon even afwachten”, zegt Henk van Beek van bus tegenover Hart van Nederland over het doorgaan van de mars.

Het is nog onzeker of de Oranjemars in München doorgaat

Volgens Google Maps is het vanuit het centrum van München bijna 2,5 uur lopen naar de Allianz ArenA, normaal gesproken de thuishaven van Bayern München. Tijdens het hele Europees kampioenschap is er in de Beierse stad nog geen enkele fanmars georganiseerd. Hans Peeters van de Oranjebus houdt echter hoop, zo vertelt hij tegen Hart van Nederland. “Het is even puzzelen hoe we alles geregeld krijgen, maar het moet wel lukken. Ik denk dat de mensen in München de parades in andere steden ook hebben gezien. Dat moeten zij in hun stad toch ook willen? Het is gewoon heel leuk om het mee te maken.”

Lees ook: Van der Vaart zou Oranje op drie plekken wijzigen tegen Roemenië

Volgens Algemeen Dagblad bekijkt de KNVB momenteel samen met de lokale autoriteiten van München of er alternatieven zijn voor een Oranjeparade. Het duel tussen Roemenië en Nederland begint dinsdag om 18.00 uur.

Lees meer over:

Oranje Euro2024